28 Δεκ 2018

Πώς έγινε επίθεση οπαδών της Αταλάντα σε οπαδούς της Γιούβε για να τους πάρουν ένα πανό

Με καθυστέρηση λίγων ημερών ήρθε στη δημοσιότητα ένα σκηνικό ανάμεσα σε οπαδούς της Αταλάντα και της Γιουβέντους.

Οπως έγινε γνωστό μέσω τοπικών Μέσων του Μπέργκαμο, αργά το βράδυ μετά το Γιούβε-Ρόμα 1-0, οπαδοί της Αταλάντα είχαν στήσει ενέδρα στο πούλμαν με το οποίο επέστρεφαν από το Τορίνο στο Τρεβίλιο, περιοχή του Μπέργκαμο, το τοπικό κλαμπ της Γιούβε.

Οπως διαβάζουμε, όταν πάρκαρε το πούλμαν, οι οπαδοί των μπιανκονέρι από το κλαμπ του Τρεβίλιο κατέβηκαν και επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα τους, με μόνο τέσσερις να μένουν εκεί για να συζητήσουν κάποια θέματα που ήθελαν.

Εκείνη την στιγμή, 8-9 οπαδοί με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, αλλά όλοι υποθέτουν ότι ήταν της Αταλάντα λόγω των «θα σέβεστε το Μπέργκαμο» και «εδώ δεν επιτρέπεται να υπάρχουν gobbi» που έλεγαν, επιτέθηκαν κρατώντας ρόπαλα. Η επίθεση έγινε εναντίον δύο εκ των τεσσάρων, με τον έναν να τραυματίζεται, ευτυχώς ελαφρά.


Οι δύο που δέχθηκαν την επίθεση ήταν στόχος επειδή είχαν σακίδια στην πλάτη, στα οποία υπήρχε το πανό του κλαμπ της Γιούβε στο Τρεβίλιο. Και με το Αταλάντα-Γιουβέντους να ακολουθεί λίγα 24ωρα μετά, καταλαβαίνει ο καθένας γιατί έγινε αυτή η ενέδρα.

Οπως και να έχει, η Digos, η υπηρεσία της ιταλικής αστυνομίας που ασχολείται με τα οπαδικά, κινητοποιήθηκε άμεσα και προχώρησε στη σύλληψη ενός 33χρονου ονόματι Στέφανο Λεγκραμάντι, ψάχνοντας και τους υπόλοιπους δράστες.

Παρόμοια περιστατικά, όπως ενημέρωσε η Digos, έχουν καταγραφεί στο Μπέργκαμο και στο παρελθόν, με πιο χαρακτηριστικά την επίθεση σε δύο πούλμαν με οπαδούς της Ιντερ στις 22 Μαΐου 2010, τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Γιουβεντίνου, ο οποίος ήταν με το παιδί του, στις 7 Μαΐου 2012 και το ντου σε δύο οπαδούς της Λάτσιο στα μέσα Δεκεμβρίου 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου