2 Δεκ 2018

Η Γιουβέντους βρήκε τον νέο πρίγκιπα στο κέντρο της

«Γιουβέντους, ο Μπεντανκούρ είναι ο πρίγκηπας του κέντρου», γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport για τον Ουρουγουανό χαφ, ο οποίος πατάει όλο και πιο στέρεα στα πόδια του.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο...

«Τώρα πια δεν είναι είδηση όταν παίζει καλά, γιατί το να είναι ανάμεσα στους καλύτερους της Γιουβέντους έχει γίνει το φυσιολογικό για τον Ροντρίγκο Μπεντανκούρ. Ετσι ο Ουρουγουανός που έπαιξε χθες στον ρόλο του Πιάνιτς έπρεπε να... ανακαλύψει κάτι περισσότερο για να μιλάνε για αυτόν. Το γκολ ήταν αυτό που του ζητούσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το τελευταίο διάστημα, ένα γκολ που έρχεται μετά από αυτό στο Ούντινε (το οποίο ήταν το πρώτο του με τη Γιούβε) για να δώσει ακόμη μία επιβεβαίωση της ωρίμανσης του. Οταν αισθάνεσαι ότι σε εμπιστεύονται, όλα μοιάζουν εύκολα και ακόμη και οι κινήσεις στις οποίες δεν είναι συνηθισμένος, σου βγαίνουν φυσικά.

Ο Ροντρίγκο ξεμπλόκαρε το ματς στο Αρτέμιο Φράνκι στο 30ο λεπτό: Ενα-δύο με τον Ντιμπάλα, προσποίηση με το σώμα και σουτ με το αριστερό. Ενα όμορφο και καθόλου απλό γκολ, το οποίο ήρθε μετά το τέλειο timing στην διείσδυση του στην περιοχή. "Μου θύμισε ένα δικό μου γκολ σε ένα ματς της Πεσκάρα με τη Μίλαν», αστειεύτηκε ο Αλέγκρι. «Σε αυτές τις περιπτώσεις συχνά δεν ξέρεις αν πρέπει να σουτάρεις ή να προσποιηθείς. Αν ο αμυντικός έρχεται με φόρα, όπως τώρα, πρέπει να προσποιηθείς γιατί δεν το περιμένει". Ο Ροντρίγκο το έκανε και μετά ούρλιαξε για το γκολ και το πανηγύρισε με τον τρόπο του, σηκώνοντας τις δύο γροθιές ψηλά. Μετά πήρε τον Ντιμπάλα στην πλάτη του και μαζί έκαναν λίγα βήματα. Ο Μπεντανκούρ έπαιξε χθες το 10ο σερί ματς χωρίς να αντικατασταθεί, ο Ρονάλντο έγινε αλλαγή χθες, αυτός όχι.


Είναι το νέο τοτέμ της μεσαίας γραμμής του Αλέγκρι, οι άλλοι ξεκουράζονται, αυτός παίζει πάντα, με τους νοτιοαμερικάνικους ρυθμούς του, την ικανότητα να παίζει σε νέους ρόλους και το μυαλό που στροφάρει με 1.000 την ώρα: Οταν παίρνει μπάλα ο Ροντρίγκο ξέρει ήδη τι θα κάνει. Δεν έχει τον δυναμισμό του Ματουιντί ή τον οίστρο του Πιάνιτς, είναι όμως ένας πλήρης χαφ της μάχης και του ελέγχου.

Η εξέλιξη του φέτος είναι εντυπωσιακή, αλλά ο Αλέγκρι θέλει όλο και περισσότερα από τον νεαρό Ουρουγουανό: «Κάθε τόσο θα πρέπει να είναι πιο γρήγορος στη πάσα, πρέπει πάντα να παίρνει καλύτερη θέση. Στα πρώτα δέκα λεπτά έχασε κάποιες μπάλες γιατί πήγε με την πλάτη, ήθελε να γυρίσει με την μπάλα αλλά στον ρόλο που έπαιζε πρέπει να δίνεις την μπάλα γρήγορα για να δώσεις τον ρυθμό στην ομάδα. Σιγά-σιγά μπήκε στο ματς, ανέβηκε και η Γιούβε έπαιξε καλύτερα".

Και νίκησε χάρη και σε αυτόν. Η κοπέλα του, τον αποθέωσε με μια φωτό από τους πανηγυρισμούς του Ροντρίγκο στις Stories του Instagram, στο Τορίνο θα γιορτάσουν μαζί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου