7 Ιαν 2019

Γιατί διαμαρτύρεται μόνο το ένα πέταλο των οπαδών της Γιουβέντους από τις αυξήσεις στα εισιτήρια;

Οι σχέσεις των συνδέσμων με τη διοίκηση δεν είναι καθόλου καλές και αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό τα τελευταία χρόνια, απλά τη φετινή φορά η κόντρα έχει μεγαλώσει.

Την ίδια ώρα, η δράση των οργανωμένων, των κεφαλών για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, έρχεται στη δημοσιότητα και μαθαίνουμε όλο και περισσότερα απ’ όσα συμβαίνουν στο πέταλο του Allianz Stadium, εκεί που τα πράγματα δε γίνονται μόνο για τα συνθήματα, τις σημαίες και το περιβόητο… fino alla fine.

Ηγετικό στέλεχος φέρεται να μίλησε σε ερευνητική ιταλική τηλεοπτική εκπομπή και έκανε λόγο για ετήσιους τζίρους 30 με 40 χιλιάδων ευρώ. Άλλο ηγετικό στέλεχος που δε βρίσκεται στη ζωή, φέρεται να δούλευε για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών. Οπαδός με επιστολή που έστειλε σε ιταλική εφημερίδα μίλησε για καμιά 50αριά άτομα που κάνουν κουμάντο στην κερκίδα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Όλα αυτά κινούνται γύρω από την ομάδα αλλά όχι την για την ομάδα.

Τα διαρκείας αυξήθηκαν γύρω στα 100 ευρώ, μια αντίστοιχη αύξηση ήρθε και στα εισιτήρια, ανάλογα το παιχνίδι. Είναι λογικό να γίνει τέτοιος χαμός από πλευράς οργανωμένων; Από τη μία έχουν δίκιο γιατί όταν η ομάδα μπήκε στο γήπεδο το διαρκείας είχε λιγότερο από 300 ευρώ και σήμερα τα διπλάσια. Από την άλλη, η ομάδα μπήκε στο νέο της σπίτι ως έβδομη και σήμερα έχει εφτά σερί πρωταθλήματα και επενδύσεις τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο.


Οσοι είναι μέσα στα πράγματα στην Ιταλία, δε στέκονται στην αύξηση της διοίκησης αλλά στη δυσκολία να συνεχίσουν οι σύνδεσμοι την ίδια μπίζνα με τα εισιτήρια. Παίρνει, για παράδειγμα, ένα κλαμπ κάποια εισιτήρια -μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα μέλη του, τα σταθερά δηλαδή- έχουν διαρκείας, οπότε αυτά εξυπηρετούν ανάγκες δευτεροκλασάτων μελών ή «άσχετων» που δεν τους νοιάζει να τους «δαγκώσουν». Ο σύνδεσμος αν διαθέσει τα εισιτήρια σε μεγαλύτερη τιμή. Εισιτήριο που παλαιότερα έκανε 30 ευρώ, πουλιόταν έως και 50 ή ακόμη και 60 ευρώ.

Σήμερα με τις αυξήσεις, το εισιτήριο των 30 ευρώ έχει πάει στα 50 ευρώ. Σε μεγάλα ματς και παραπάνω. Ο σύνδεσμος δεν μπορεί να διαθέσει με την ίδια ευκολία στους δευτεροκλασάτους ή «άσχετους» το εισιτήριο με την παραπάνω τιμή. Τα 50 ευρώ δύσκολα γίνονται 70 και ακόμη πιο δύσκολα πείθεται ο εν δυνάμει αγοραστής να το προμηθευτεί. Ετσι, ή αναγκάζουν χαμηλώσουν τη συνολική τιμή που βάζουν με αποτέλεσμα να μειώνεται αρκετά το κέρδος τους καθώς μιλάμε για 25 με 28 εντός έδρας παιχνίδια σε μία σεζόν.

Σε συζήτηση που είχε το forzajuve.gr με… βετεράνο οπαδό της Γιουβέντους στην Ιταλία, το θέμα τέθηκε και σε μία άλλη βάση. «Αύξηση δεν είχε μόνο η κούρβα σουντ αλλά και η νορντ (το απέναντι πέταλο)», μας είπε. «Γιατί εκεί δεν ξεσηκώθηκε κανένας;». Η απάντηση είναι απλή. «Γιατί εκεί είναι τα official clubs της ομάδας και αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν περισσότερα εισιτήρια. Είκοσι ζητάνε; Δέκα παίρνουν. Πού να τα δώσουν μαύρη αγορά;». Φωνάζουν αυτοί που τα διαχειρίζονται και τα πουλάνε, όχι αυτοί που απλά τα διανέμουν στα μέλη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου