10 Ιαν 2019

Η συμφωνία των ποδοσφαιριστών της Γιουβέντους που έχουν περάσει τα 30

«Γιούβε, η συμφωνία των άνω των 30. Η αποστολή είναι το Champions League», έγραφε η Gazzetta dello Sport.

Σε λίγα 24ωρα οι μπιανκονέρι θα δώσουν το πρώτο ματς για το 2019, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Μπολόνια για το Coppa Italia. Θα ακολουθήσει το Σούπερ Καπ με την Μίλαν και στη συνέχεια το πρωτάθλημα, αλλά το μυαλό όλων είναι στο Champions League. Κι αν όχι όλων, σίγουρα των παικτών της Γιούβε που είναι άνω των 30 ετών.

Σε αυτό στέκεται η Gazzetta dello Sport, η οποία τονίζει ότι οι παλιοί ή έμπειροι των μπιανκονέρι (γιατί ο Ρονάλντο, για παράδειγμα, δεν είναι παλιός αλλά είναι έμπειρος) έχουν συμφωνήσει σε κάτι: «Ο στόχος μας, η απόλυτη προτεραιότητα μας είναι το Champions League».

Για να δώσει το κλίμα, μάλιστα, η GdS δίνει ένα παράδειγμα: Κατά τη διάρκεια της άδειας του λόγω εορτών, ο Μάντζουκιτς πόσταρε στο Instagram ότι «αν και είμαι ο Mr No Good, μπορώ να έχω κάποιο δώρο κι εγώ;». Σε αυτό το ποστάρισμα, παίκτες της Γιούβε μπήκαν στη διαδικασία να σχολιάσουν, γράφοντας «φέρε μας εσύ το Champions League».


Αυτό, αναφέρεται στο κομμάτι της εφημερίδας, δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, πόσο ηγέτης είναι ο Μάριο και έτσι αντιμετωπίζεται από τους συμπαίκτες του. Δεύτερον, ότι το Champions League είναι το μόνο που σκέφτονται οι μπιανκονέρι ακόμη κι αν είναι σε διακοπές.

Ειδικά αυτοί που είναι άνω των 30 ετών και αισθάνονται ότι η φετινή σεζόν είναι ενδεχομένως η τελευταία τους ευκαιρία ή η καλύτερη τους ευκαιρία, όπως το βλέπει κανείς, για να σηκώσουν το... καταραμένο τρόπαιο. Εχοντας μαζί τους, πλέον, έναν επίσης άνω των 30, ο οποίος αποτελεί ευλογία για την (εκάστοτε) ομάδα του στην κορυφαία διοργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου