21 Φεβ 2019

Κριτική από παλιές δόξες, απογοήτευση, πτώση στο χρηματιστήριο, σενάρια για τον επόμενο προπονητή, πίστη για ανατροπή

Κριτική από Τύπο και παλιές δόξες, απογοήτευση στον κόσμο, πτώση στο χρηματιστήριο, σενάρια για τον επόμενο προπονητή, πίστη στα αποδυτήρια για ανατροπή στη ρεβάνς. Η επόμενη μέρα για τη Γιουβέντους, μετά την ήττα από την Ατλέτικο, μόνο... Αλεγκρία δεν έχει.

Ηταν το πιο σημαντικό ματς, ως τώρα, της φετινής σεζόν και η ομάδα παρουσιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη. Η ομάδα που βλέπαμε όλο αυτό το διάστημα, μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες που όμως δεν τις δείχνει ποτέ επειδή δεν έχει αυτή τη νοοτροπία ή αυτούς τους αυτοματισμούς, εμφανίστηκε και στο Wanda Metropolitano, με συνέπεια το κλίμα από το βράδυ της Τετάρτης να είναι... πένθιμο.

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς αν κάνει μια βόλτα στα γιουβεντίνικα φόρουμ ή δει τα σχόλια που αφήνουν οι οπαδοί στις ιταλικές ιστοσελίδες. Κράξιμο στον Αλέγκρι, καμία πίστη για την ανατροπή στη ρεβάνς, μια μεγάλη απογοήτευση γενικά, αφού τη φετινή σεζόν η πίστη για κατάκτηση του Champions League ήταν, εξαρχής, μεγαλύτερη από ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει η Γιουβέντους να αλλάξει αγωνιστικά και αυτό, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο προπονητής δείχνει εγκλωβισμένος σε μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική λογική και δεν ξεφεύγει από αυτή, με συνέπεια να είναι πλέον στο στόχαστρο όλων. Των δημοσιογράφων, όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και μεγάλων ονομάτων του παρελθόντος.

«Είδα μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα, μια ομάδα με τη λάθος νοοτροπία, μια ομάδα που δεν μπήκε στο γήπεδο για να παίξει», είπε για παράδειγμα ο Αντρέα Πίρλο, ενώ και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος πάντα είναι πιο χαμηλών τόνων, τόνισε ότι «αυτή η Γιουβέντους δεν μπορεί να πάει πουθενά, θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και θα πρέπει να αλλάξουν και γρήγορα, αν θέλει να ελπίζει στη ρεβάνς».


Είναι εύκολο αυτό; Οχι, λέμε εμείς χωρίς να είμαστε προπονητές. Οταν μια ομάδα έχει από την αρχή της σεζόν την ίδια αγωνιστική νοοτροπία και δεν αλλάζει ποτέ και για κανένα λόγο, είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο να αλλάξει ξαφνικά. Γι' αυτό, όπως φαίνεται, είναι ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στον πάγκο. Μια αλλαγή που θα γίνει το καλοκαίρι, είτε αποκλειστεί από την Ατλέτικο η Γιούβε, είτε προκριθεί και αποκλειστεί στη συνέχεια, είτε κατακτήσει την κούπα. Στο τελευταίο ενδεχόμενο, βέβαια, μάλλον δεν πιστεύει κανείς αυτή τη στιγμή, αλλά το αναφέρουμε για να δείξουμε, να τονίσουμε ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή προπονητή το καλοκαίρι και αυτό φαίνεται το κατάλαβαν και στο Τορίνο.

Μία μέρα μετά την ήττα στη Μαδρίτη, στα ιταλικά Μέσα παίζει πολύ δυνατά το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν, την ίδια ώρα που Αγγλοι και Ισπανοί θεωρούν σίγουρη τη συμφωνία του με τους μπιανκονέρι για το καλοκαίρι. «Αυτός είναι και ο λόγος που απαντάει αρνητικά σε όποια πρόταση δέχεται», γράφουν ενδεικτικά στην Αγγλία, με αφορμή την πρόταση που έκανε πριν λίγες μέρες η Τσέλσι. Πρόταση στην οποία, όπως όλα δείχνουν, η απάντηση ήταν ή θα είναι αρνητική.

Οπως αρνητικός ήταν και ο δείκτης του ιταλικού Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, σε ό,τι αφορά την μετοχή της Γιουβέντους. Από την έναρξη της συνεδρίασης η τιμή έπεφτε και τελικά η μέρα έκλεισε με πτώση της τάξης του 11,11%. Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι μπιανκονέρι έχασαν εντός της Τετάρτης το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, όπως γράφει η Gazzetta dello Sport, η οποία όμως προσθέτει και αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι: Αυτά τα 150 εκατ. ευρώ που χάθηκαν είναι «εικονικά», υπό την έννοια πως η άνοδος ή η πτώση της μετοχής καθημερινά δεν επηρεάζει άμεσα το ταμείο του κλαμπ. Μπορεί, για παράδειγμα, να χάθηκαν 150 εκατ. ευρώ την Τετάρτη, αλλά η χρηματιστηριακή αξία του κλαμπ είναι στο 1,3 δισ. ευρώ.

Οπως και να έχει, είναι κι αυτό ένα στοιχείο για να καταλάβει ο καθένας πώς είναι το κλίμα μετά την ήττα στο Wanda Metropolitano. Εκεί, όπου οι μπιανκονέρι -και με το «μπιανκονέρι» εννοούμε τους ποδοσφαιριστές- πιστεύουν ότι θα επιστρέψουν την 1η Ιουνίου για τον τελικό του Champions League. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky Italia, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι το εξής: Μεγάλη πίκρα για την εικόνα της ομάδας και την ήττα στη Μαδρίτη, αλλά ανυπομονησία για τη ρεβάνς και μεγάλη πίστη ότι το 2-0 θα ανατραπεί.

Σίγουρα το πιστεύουν. Σίγουρα το θέλουν και σαν τρελοί. Με τη... δουλειά που έχει γίνει από την αρχή της σεζόν όμως, μπορούν; Το ευχόμαστε. Forza Juve!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου