24 Μαρ 2019

Η UEFA σκέφτηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όχι τη Γιουβέντους και αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει με ποινή αποκλεισμού

Η UEFA κράτησε τις ισορροπίες και δεν έδειξε τάσεις που μπορούσαν να φτάσουν στο όριο του αυτοεξευτελισμού.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή αποφάσισε να τιμωρήσει πριν λίγες ημέρες τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά όχι με ποινή που σχετιζόταν με αποκλεισμό του από παιχνίδια των «8» του Champions League αλλά με αντίστοιχη του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Πορτογάλος έφαγε πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη χειρονομία και τα λεγόμενά του μετά το Γιούβε-Ατλέτικο και την τριάρα που έριξε στους Μαδριλένους. Θα μπορούσε να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή στον Κριστιάνο. Τον ποινικό κώδικα δεν τον έχουμε στα χέρια μας, αλλά δημοσιεύματα έγραφαν έως και τρεις αγωνιστικές, αν και εφόσον αποφάσισε να το τραβήξει στα άκρα.


Η UEFA δεν μπορούσε να τιμωρήσει η ίδια το προϊόν της. Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μέρος του προϊόντος που διαφημίζει και πουλάει σε μεγάλες τιμές. Μάλλον δε θα ήταν και τόσο τίμιο να τιμωρηθεί με μία ή δύο αγωνιστικές ο Κριστιάνο για μη αγωνιστικό λόγο αλλά μπορεί να δικαιολογούνταν βάσει των κανόνων.

Ευτυχώς για τη Γιουβέντους η UEFA σκέφτηκε λογικά. Και σε αυτή την κατάληξη, έχουμε την αίσθηση πως έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο η παρουσία του ποδοσφαιριστή (Κριστιάνο Ρονάλντο), παρά της ομάδας (Γιουβέντους). Μεγάλη κουβέντα, ε; Ας θυμηθούμε κατά καιρούς ποια είναι η αντιμετώπιση της UEFA σε κάποια γεγονότα που σχετίζονται με τους μπιανκονέρι και ας το σκεφτούμε καλύτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου