27 Απρ 2019

Οι τελευταίες πληροφορίες για το μέλλον του Αλέγκρι στη Γιουβέντους

Η Γιουβέντους κατέκτησε το 8ο σερί πρωτάθλημα, το 5ο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Οσα δηλαδή και τα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Κυρίας.

Τι θα γίνει από ’δω και πέρα με τον Ιταλό προπονητή; Αυτό απασχολεί τα ιταλικά ΜΜΕ μετά τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ. Η Γιουβέντους είχε επενδύσει τα πάντα φέτος για την κατάκτηση του Champions League. Η ευρωπαϊκή κούπα δεν ήρθε ούτε τώρα αλλά υπήρχε και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την εικόνα που έδειξε τη ομάδα.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας κατέκτησαν ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα της ιστορίας τους, δίχως όμως να παίξουν ποδόσφαιρο. Ούτε στην Ευρώπη έκαναν καλές εμφανίσεις, με μοναδική καλή στιγμή η ρεβάνς και το 3-0 με την Ατλέτικο. Μετά το τέλος του ματς με τον Αγιαξ, ο Αντρέα Ανιέλι δήλωνε πως θα προσπαθήσουν να πάρουν του χρόνου το κύπελλο με τον Αλέγκρι στον πάγκο.


Αυτό -η παραμονή του προπονητή- δεν αποτελεί υπόσχεση, όλοι γνωρίζουμε πως τα πράγματα στις επαγγελματικές σχέσεις αλλάζουν ανά πάσα στιγμή. Στην Ιταλία γράφονται και οι δύο εκδοχές. Η μία υποστηρίζει πως ο Αλέγκρι θα φύγει στο τέλος της σεζόν με το διαζύγιο να είναι συναινετικό και από τις δύο πλευρές και η άλλη πως θα παραμείνει, όπως είπε ο πρόεδρος.

Η πρώτη εκδοχή -το διαζύγιο- συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με τη δεύτερη. Αν δικαιωθεί η πλειοψηφία που υποστηρίζει πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα κατεβάσει την πρώτη ενδεκάδα της νέας σεζόν, τότε οι οπαδοί της Γιουβέντους θα μάθουν το επόμενο διάστημα για την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή των μπιανκονέρι. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεσμεύεται για ακόμη ένα χρόνο αλλά η πολιτική της ομάδας είναι να μην ξεκινάει ποτέ προπονητής χωρίς να έχει συμβόλαιο διάρκειας -τουλάχιστον- δύο ετών. Δηλαδή παραμένει με διετές συμβόλαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου