27 Ιουν 2019

Drughi: Αν δεν είστε μαζί μας, μην είστε εναντίον μας. Αν χάσουμε, δε θα κερδίσετε κι εσείς

Με μία ανακοίνωση κατά συγκεκριμένη δημοσιογραφικής εκπομπής αλλά και με αιχμές προς τη διοίκηση της Γιουβέντους, επέστρεψαν ξανά στην επικαιρότητα οι Drughi.

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος των μπιανκονέρι δέχεται επιθέσεις τους τελευταίες μήνες ενώ βλέπει πως η κεφαλή της ομάδας δε θέλει, πλέον, πολλές παρτίδες μαζί τους.

Είναι κοινό μυστικό πως τα πράγματα μεταξύ οργανωμένων και διοίκησης δεν πάνε καθόλου καλά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το κλείσιμο της ανακοίνωσης των Drughi. Αφού τα χώνουν στη δημοσιογραφική εκπομπή, ρίχνουν το ξεκάθαρο καρφί τους στον Αντρέα Ανιέλι και τους συνεργάτες του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση αναλυτικά:

Είναι πραγματικά απίστευτο πώς η δημοσιογραφική έρευνα έχει φτάσει τόσο χαμηλά. Κάποτε οι δημοσιογράφοι έψαχναν την είδηση, έψαχναν τις αποδείξεις, έφτιαχναν ρεπορτάζ και κατηγορούσαν τους ενόχους χωρίς να φοβούνται τη διάψευση.


Σήμερα, αντιθέτως, ακόμη και εκπομπές θεωρητικά σημαντικές και αξιόπιστες όπως η Report, προτιμούν να δημιουργούν σύγχυση δημιουργώντας αμφιβολίες μέσα στις αμφιβολίες, στους τηλεθεατές, παρουσιάζοντας ψέματα σαν απόλυτες αλήθειες. Γι’ αυτό το να επιτίθενται σε γκρουπ όπως οι Drughi γίνεται καθοριστικό για την επιθυμία τους να μπερδέψουν τις ειδήσεις, παρουσιάζοντας σαν αλήθεια πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στα γεγονότα.

Αυτές οι «έρευνες» που προσβάλουν το επάγγελμα του πραγματικού δημοσιογράφου, αναπαράγονται από διάφορα σάιτ και παρουσιάζονται σαν η απόλυτη αλήθεια. Ειλικρινά έχουμε κουραστεί να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας κατάστασης στην οποία είμαστε το θύμα ενός συστήματος ικανού μόνο να αυξάνει τα κέρδη, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων με μοναδικό σκοπό να μας απομακρύνουν από τις εξέδρες που μας «ανήκουν» λόγω ιστορίας και πίστης.

Εχει γίνει το αγαπημένο τους «παιχνίδι» το να θεωρούν τους Drughi ένοχους για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στην Ιταλία. Εχουμε κουραστεί να ακούμε λόγια από συγκεκριμένες tifoserie που θέλουν να πλασαριστούν σαν σκληρές και αμείλικτες, αλλά την ίδια ώρα έχουν ξεχάσει να κλείσουν τις ντουλάπες και βλέπουμε τους σκελετούς. Δε ζητάμε από τη διοίκηση να μας υπερασπιστεί, ξέρουμε να το κάνουμε μόνοι μας, αλλά τουλάχιστον να μην είναι εναντίον μας, γιατί αν χάσουμε εμείς, δεν κερδίζουν αυτοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου