18 Ιουλ 2019

Το μυστικό ταξίδι της Γιουβέντους στο Μόντε Κάρλο και η μεταγραφή που κλείστηκε

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την ημέρα που προσγειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας ένα ιδιωτικό αεροπλάνο από το Τορίνο. Ο επιβάτης που κατέβηκε, ήξερε πως βρισκόταν σε μια διατεταγμένη αποστολή.

Την ώρα που πήγαινε οδικώς προς την πολυτελέστατη έδρα του Μίνο Ραϊόλα στο Μόντε Κάρλο, σκεφτόταν πως έπρεπε να επιστρέψει στον ιταλικό βορρά με τη θετική απάντηση ενός ποδοσφαιριστή στις αποσκευές του.

Ο Ματίς Ντε Λιχτ είχε κρούση από την Μπαρτσελόνα και την Παρί. Η αλήθεια είναι πως οι Γάλλοι ανέβασαν τις τιμές αλλά οι Ισπανοί άρεσαν στον 19χρονο αμυντικό. Ο Ολλανδός έκανε όνειρα. Ποιος δε θέλει να αγωνιστεί στο Καμπ Νου;

Το αυτοκίνητο έφτασε στη βίλα του μεγαλομάνατζερ. Η Γιουβέντους κάνει δουλειές εδώ και πολλά χρόνια με τον Ραϊόλα. Μέρος της πολυτέλειας του ατζέντη έχει χτιστεί με λεφτά των Ανιέλι. Εδώ όμως μιλάμε για μπίζνες. Και αυτό ήταν το ζητούμενο της επίσκεψης: να αλλάξει άποψη ο Ντε Λιχτ και να επιλέξει, αντί την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους.


Ο Αντρέα Ανιέλι έστειλε ένα ιδιαίτερο πρόσωπο στο Μόντε Κάρλο και μαζί μια ισχυρή πρόταση. Ποιον αποφάσισε να στείλει ο πρόεδρος της Γιουβέντους να «τελειώσει» την υπόθεση; Τον αντιπρόεδρο. Ο Πάβελ Νέντβεντ, σε εκείνο το ραντεβού, άλλαξε την πορεία του Ντε Λιχτ. Μπορεί να πήγε μια δυνατή πρόταση, με μία εξίσου δυνατή προμήθεια, αλλά, όπως λένε οι Ιταλοί, έπαιξε μεγάλο ρόλο η σχέση του με τον Ραϊόλα.

Ο -τότε- μάνατζερ του Τσέχου, όταν ο Πάβελ ήταν ποδοσφαιριστής, υποσχέθηκε πως θα φροντίσει το θέμα. Ο Νέντβεντ, έλεγαν τα ρεπορτάζ, έφυγε από το Μόντε Κάρλο με την προφορική υπόσχεση από την πλευρά του Ντε Λιχτ. Σήμερα ο 19χρονος Ολλανδός αμυντικός υπέγραψε στη Γιουβέντους και ανακοινώθηκε. Μια μεταγραφή που καρπώνεται ο Νέντβεντ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου