10 Δεκ 2019

Πόσα εκατομμύρια έχει σήμερα ο Ροναλντίνιο;

Στη Γιουβέντους δεν αγωνίστηκε ποτέ, έπαιξε όμως απέναντί της. Ο Ροναλντίνιο είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές.

Πριν περίπου δύο χρονιά, τον Ιανουάριο του 2018, αποφάσισε να σταματήσει να παίζει μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο. Φόρεσε τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν, της Φλαμένγκο. Αγωνίστηκε σε μικρότερους συλλόγους σε Βραζιλία και Μεξικό.

Πέτυχε 190 γκολ σε 513 ματς και ακόμα 33 τέρματα με τα χρώματα της σελεσάο. Σε οικονομικό επίπεδο, ο Ροναλντίνιο σκόραρε ακόμη περισσότερο. Οι μεταγραφές έφερναν μεγάλα συμβόλαια. Οι επιτυχίες μέσα στο γήπεδο, χορηγούς.


Οι διαφημιστικές συμφωνίες του με Nike, Pepsi, Coca-Cola, EA Sports, Gatorade και Danone, τον έκαναν πλουσιότερο κατά πολλά εκατομμύρια. Ενδεικτικά, τη χρονιά που τιμήθηκε με τη Χρυσή Μπάλα, το 2006, το Forbes αποκάλυψε πως έβγαλε 19 εκατομμύρια από διαφημίσεις. Δύο σεζόν αργότερα, Forbes τον κατέταξε στο Νο 38 των πλουσιότερων διασημοτήτων του κόσμου. Οι εκτιμήσεις εκείνης της εποχής έκαναν λόγο για ετήσιο εισόδημά 37 εκατ. δολαρίων.

Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται γύρω στα 90-100 εκατ. δολάρια, διαθέτοντας επενδύσεις σε Βραζιλία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου