23 Δεκ 2019

2+2 παίκτες που άφησαν τη Γιουβέντους και δε βγήκαν κερδισμένοι

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έφυγαν από τη Γιουβέντους για να ζήσουν καλύτερα πράγματα αλλού. Και τελικά δεν τα έζησαν...

Ο Μπέπε Μαρότα το έλεγε και το λέει πάντα: «Τη μεγαλύτερη δύναμη πλέον την έχουν οι παίκτες. Αν κάποιος ζητήσει να φύγει δεν μπορείς να τον κρατήσεις, δεν έχει νόημα». Και έχει δίκιο, όπως είναι πλέον το ποδόσφαιρο. Ετσι, υπήρξαν και στη Γιούβε παίκτες που επέλεξαν να φύγουν προκειμένου να ζήσουν καλύτερες στιγμές αλλού. Δεν μπορούμε να πούμε -και το γράφουμε αντικειμενικά- ότι κάποιος από αυτούς που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια έβγαλε μάτια, αλλά μπορούμε να βρούμε παίκτες που έκαναν λάθος αποφασίζοντας να φύγουν και πρέπει να το συνειδητοποίησαν κι αυτοί...

Αλβαρο Μοράτα
Δύο χρόνια στο Τορίνο ο Ισπανός φορ από παιδί έγινε άντρας, αφού εξελίχθηκε αγωνιστικά και η Ρεάλ αποφάσισε να κάνει χρήση της οψιόν επαναγοράς. Επέστρεψε στη Μαδρίτη, έφυγε έπειτα από μόλις ένα χρόνο για την Τσέλσι και δε στέριωσε ούτε εκεί, επιστρέφοντας στη Μαδρίτη για να υπογράψει στην Ατλέτικο. Ο Μορατα κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ αλλά δεν είχε κάποια συνεισφορά, αγωνιστικά δεν έχει εξελιχθεί και τα λόγια του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το καλοκαίρι του 2016 πρέπει να ηχούν ακόμη στα αυτιά του Ισπανού: «Καταλαβαίνω ότι είναι οπαδός της Ρεάλ, αλλά το καλύτερο για την καριέρα του είναι το να παραμείνει στη Γιουβέντους"».


Αρτούρο Βιντάλ
Καλοκαίρι του 2015 και η Γιούβε ξαφνικά συμφωνεί με τη Μπάγερν για την πώληση του Χιλιανοί χαφ. Ο Αρτούρο αφήνει το Τορίνο για το Μόναχο και το κάνει, όπως λέει, για να κατακτήσει το Champions League. Δεν το κατέκτησε με τους Βαυαρούς, δεν το κατέκτησε πέρυσι με τη Μπαρτσελόνα, ζει μια περίεργη σεζόν φέτος με τους μπλαουγκράνα και γενικά η ομάδα με την οποία έφτασε πιο κοντά στην κούπα με τα μεγάλα αυτιά είναι η Γιούβε. Από την οποία ναι μεν έλειψε ο Βιντάλ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο ίδιος πουθενά δεν έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από ό,τι στους μπιανκονέρι.

Τζίτζι Μπουφόν - Λεονάρντο Μπονούτσι
Η επιλογή τους έχει και συμβολικό χαρακτήρα, για να τονίσουμε αυτό που γράψαμε και στον πρόλογο: Σε αυτά τα χρόνια της αυτοκρατορίας της Γιουβέντους, δεν έχει χαθεί κάποιος παίκτης που να πήγε αλλού και να ήταν καλύτερος. Αντιθέτως, όλοι ήταν χειρότεροι εκεί που πήγαν και από αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι πιο έμπειροι. Τόσο ο Τζίτζι όσο και ο Λεονάρντο άντεξαν μόλις μία σεζόν σε Παρίσι και Μιλάνο αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας ότι πουθενά δεν είναι καλύτερα από το Τορίνο.

Το έλεγε (και το λέει) και ο Μαρτσέλο Λίπι άλλωστε: «Οταν είσαι στη Γιουβέντους δεν έχεις κανένα λόγο να την αφήσεις»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου