27 Δεκ 2019

Η πρώτη έντονη αμφισβήτηση της διοίκησης τα τελευταία χρόνια

Οταν μια ομάδα πηγαίνει τρένο, κατακτώντας πρωταθλήματα, συνήθως είναι δύσκολο να υπάρξει αμφισβήτηση, ακόμη κι αν γίνονται πράγματα που δε σου αρέσουν.

Στη Γιουβέντους δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τα τρόπαια, οκτώ σερί πρωταθλήματα έχει και είναι το φαβορί για το ένατο. Εχει αλλάξει όμως στην κριτική προς τη διοίκηση. Προφανώς και η απώλεια του Σούπερ Καπ δεν είναι ικανή να δημιουργήσει κλίμα στις τάξεις του συλλόγου. Η φυγή του Μάντζουκιτς όμως, φαίνεται πως είχε μια δυναμική που ενδεχομένως δεν είχε υπολογίσει η διοίκηση.

Ο Κροάτης έδωσε τα πάντα στην ομάδα. Μπορούμε να πούμε πως επί Αλέγκρι, η Γιούβε τον ξεζούμισε. Ο κύκλος του, αγωνιστικά πάντα, μάλλον είχε κλείσει και δεν ήταν λανθασμένη η απόφαση να μπει στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες. Αυτό που έγινε με εντελώς λανθασμένο τρόπο, ήταν ο… τρόπος. Ο Μάριο έμεινε κυριολεκτικά στον πάγο για 6 μήνες. Δε βρέθηκε ποτέ στην αποστολή, επομένως δεν αγωνίστηκε λεπτό μετά από απανωτές χρονιές που ίδρωνε όσο λίγοι τη φανέλα.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, γράφηκε πως στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Γιουβέντους, με περίπου 600 καλεσμένους, ο Μάντζουκιτς δε δέχτηκε καν πρόσκληση. Αυτό δε διαψεύσθηκε ποτέ, ούτε από κύκλους της ομάδας, ούτε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Μάριο δεν ένιωσε απλά πως ολοκληρώθηκε ο κύκλος του στο Τορίνο, ένιωσε πως τον πετούν σα στημένη λεμονόκουπα. Εισέπραξε την απόλυτη απαξίωση, μετά από τέτοια προσφορά.


Το πρόσωπο που θεωρείται υπεύθυνο γι’ αυτή την τροπή είναι ο Φάμπιο Παράτιτσι. Ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Γιουβέντους συγκεντρώνει την κριτική του κόσμου στην Ιταλία. Ο Σάρι -θυμόμαστε καλά πώς χειρίστηκε το καλοκαίρι την υπόθεση Ντιμπάλα, λέγοντας πως «η άποψή μου δεν παίζει κάποιο ρόλο»- όλοι γνωρίζουν πως δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο από μόνος του αν δεν είναι τη στήριξη της διοίκησης. Και μαζί με τον Παράτιτσι, η διοίκηση δέχεται έντονη κριτική.

Ενδεχομένως να είναι κάτι που θα ξεχαστεί όταν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, όταν η Γιούβε θα πατήσει ξανά στην κορυφή, όσο θα προχωράει στο Champions League. Ομως, σε μία ομάδα όπου η μάζα των οπαδών στήριζε με κλειστά μάτια τη διοίκηση σε ό,τι κι αν έπραττε, δε γίνεται να περάσει απαρατήρητη, η πρώτη έντονη αμφισβήτηση. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια…

Προχωράμε. Πάντως, ας το βάλουμε στην άκρη…


1 σχόλιο:

  1. Χρονια πολλα σε ολους.
    Ο Παρατιτσι κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ λιγος για τη ΓΙΟΥΒΕ,και δεν αναφερομαι μονο στην υποθεση Μαντζουκιτς.
    Εφαγε ενα καλοκαιρι στην υποθεση Ντε λιχτ και στο τελος συμφωνησε με τους ορους των Ολλανδων και του Ραιολα.
    Εκανε τη τραμπα της δεκαετιας Ντανιλο-Κανσελο( για να υπαρχει και μια Βραζιλιανικη εκδοση του Ντε σιλιο).Απολυτα φυσιολογικο να παιζει δεξι μπακ ο Κουαδραδο.
    Του εχουν " χρεωσει" την ελευση Ροναλντο.Εγω λεω οτι αν δεν ηθελε ο ιδιος να ρθει ουτε οι πρωθυπουργοι Ιταλιας,Ισπανιας και Πορτογαλιας μαζι δεν τον εφερναν,ασε που με 30 μυρια μισθο δε λες ευκολα οχι.
    Παραγοντες σαν αυτον ο τεραστιος Λουτσιανο τους εστελνε να του παρουν τσιγαρα κι εφημεριδα.
    FINO ALLA FINE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή