22 Δεκ 2019

Ο Σάρι δεν μπορεί να σνομπάρει τον τελικό του Σούπερ Καπ

Ηρθε, λοιπόν η μέρα που ο Μαουριτσιο Σάρι δεν περίμενε ότι θα ερχόταν...

Η εικόνα, αν όλα πάνε καλά για τη Γιουβέντους, θα είναι ιδιαίτερη: Ο προπονητής που ήταν πάντα, είτε ως οπαδός είτε ως allenatore της Νάπολι, κόντρα στην Κυρία, να πανηγυρίζει την 1η κούπα ως μπιανκονέρο. Την πρώτη του κούπα γενικά στην Ιταλία και μόλις τη 2η της καριέρας του μετά το περσινό Europa League με την Τσέλσι. Ο Σάρι ως Σάρι, εύκολα το καταλαβαίνει κανείς, δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει... εκτός βιογραφικού ακόμη και το Σούπερ Καπ, αλλά δεν είναι αυτός ο βασικός λόγος για τον οποίο θέλει αυτόν τον τίτλο.

Για τον προπονητή αυτή η νίκη είναι απαραίτητη για επικοινωνιακούς λόγους και κυρίως για να δοθεί μια «απόδειξη» ότι όντως η ομάδα πατάει καλύτερα στα τελευταία ματς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο οποίο έχασε με 3-1 από τη Λάτσιο.

Αυτή η ήττα στο Ολίμπικο είναι η μοναδική φέτος για τη Γιούβε σε όλες τις διοργανώσεις, λογικό είναι επομένως να περιμένει κανείς ότι οι μπιανκονέρι πήραν το μάθημα τους και θα επιδιώξουν την «εκδίκηση» νικώντας τους Ρωμαίους σε ένα ματς που κρίνει τίτλο. Εστω το Σούπερ Καπ.


Απλά, για τον Σάρι είναι πιο σημαντικό κι από το αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, ο τρόπος με τον οποίο θα έρθει αυτό. «Τώρα τελευταία έχω αρχίσει και διασκεδάζω στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται και για σημαντικά διαστήματα των αγώνων», είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου και αυτό σημαίνει ότι θέλει να διασκεδάσει και σήμερα.

Πώς; Με μια νίκη που θα επιβεβαιώνει ότι η ομάδα όντως βρίσκει πατήματα και αρχίζει να μπαίνει στο δρόμο που θέλει ο νέος προπονητής. Και μην ξεχνάμε πως ένα Σούπερ Καπ δεν κρίνει το μέλλον του αλλά... Αλλά αν το πάρει ο κόσμος θα του δώσει ό,τι του αναλογεί, αν το χάσει, θα χάσει και ο ίδιος. Εστω και λίγο. Ετσι λειτουργούν αυτά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου