2 Φεβ 2020

Ενα αρνητικό στατιστικό της επίθεσης που δεν περίμενες από τη τριάδα Κριστιάνο-Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν

Ενα στατιστικό με αρκετό ενδιαφέρον γράφτηκε σε ιταλική ιστοσελίδα.

Το στατιστικό αφορά στις επιδόσεις της Γιουβέντους στο σκοράρισμα, με τη Gazzetta dello Sport να κάνει τις συγκρίσεις με τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, στα οποία κατακτήθηκε ο τίτλος. Και οι αριθμοί δείχνουν ότι τα 40 γκολ που έχει βάλει σε αυτές τις 21 αγωνιστικές η Γιούβε, είναι η 3η χειρότερη αυτών των χρόνων.

Για την ακρίβεια, λιγότερα γκολ έπειτα από 21 αγωνιστικές, στις τελευταίες εννιά σεζόν, οι μπιανκονέρι έβαλαν μόνο το 2011-12, όταν είχαν σκοράρει 33 φορές, και το 2015-16, όταν είχαν κάνει το τραγικό ξεκίνημα και είχαν βρει δίχτυα 38 φορές στα πρώτα 21 ματς.


Και τις δύο φορές, βέβαια, η Γιουβέντους είχε καλύτερες αμυντικές επιδόσεις (13 το 2011-12 και 15 το 2015-16 σε σχέση με τη φετινή των 21 γκολ), ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα, από τη στιγμή που έχει τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Πάουλο Ντιμπάλα και Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Αυτοί οι τρεις, πάντως, έχουν βάλει τα 27 από τα 40 γκολ, πράγμα που σημαίνει ότι η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι τα γκολ που λείπουν από το κέντρο. Φέτος η Γιούβε έχει πάρει -προς το παρόν- μόνο 4 (τρία ο Πιάνιτς και ένα ο Ράμσεϊ), με τις συγκρίσεις να είναι αναπόφευκτες -και όχι ευχάριστες- με τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά με αυτά των Πίρλο - Βιντάλ - Πογκμπά - Μαρκίζιο.


1 σχόλιο:

  1. μη τα ξαναλεμε...εχουμε αναπηρο κεντρο,που δυστυχως ροκανιζει τα θεμελια της επενδυσης της ομαδας....
    δεν γινεται να κανεις ανοιγμα 300εκ για τη μηχανη των γκολ(Κριστιανο) κ να μην εχεις ενα αξιολογο κεντρο να κανει το αυτονοητο...να κραταει μπαλες,να κουβαλαει μπαλες,να ποασαρει καθετα,να παιζει καθετα,να δημιουργει πιεση στην αντιπαλη αμυνα..
    αν'αυτου εχουμε οργανωτη τον Πιανιτς,που το μονο που κανει ειναι να πασαρει τη μπαλα μονο πισω η το πολυ πλαγια ...ουτε μια καθετη,ουτε μια επελαση με μπαλα...
    κριμα...κριμα,κριμα!!!!για Ματουιντι Κεντιρα,δεν αναφερομαι καν!!!
    με τετοιο κεντρο δεν πας πουθενα....!!!
    πιανιτς,κεντιρα,ματουιντι δρομο...κρατας μπενρανκουρ ραμπιο,φερε Τοναλι κ εναν τυπου Πογκμπα,Μιλινκοβιτς κ εισαι σουπερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή