14 Μαρ 2020

Το χειρότερο οικονομικό σενάριο για τη Γιουβέντους μετά την επιδρομή του κορονοϊού

Ας δούμε με αριθμούς ποιο μπορεί να είναι το χειρότερο σενάριο για τη Γιουβέντους, στον οικονομικό τομέα, από τον κορονοϊό.

Η δράση έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή σε Ιταλία και Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα ξαναρχίσει. Υπάρχει, επομένως, ακόμη και το σενάριο να κηρυχθεί πρόωρο τέλος στη σεζόν.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αναφέρει η ανάλυση της Banca IMI, αν δηλαδή δεν υπάρξει άλλο ματς φέτος σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League, τότε τα έσοδα της Γιούβε θα είναι λιγότερα κατά 110 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Αυτό προκύπτει ως εξής: -25 εκατ. ευρώ τα έσοδα από το γήπεδο τις ημέρες των αγώνων, -45 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, -40 εκατ. ευρώ από χορηγούς.

Αυτό το ενδεχόμενο, επαναλαμβάνουμε, είναι το χειρότερο.


Σε ό,τι αφορά τη... θετική πλευρά, η Γιουβέντους θα «γλιτώσει» 20 εκατ. ευρώ αφού υπολογίζεται ότι τόσο θα της κοστίσουν τα έξοδα (από την καθαριότητα του γηπέδου μέχρι τα ταξίδια) για τα επόμενα παιχνίδια της, ενώ λόγω των λιγότερων παιχνδιών θα έχει το δικαίωμα να επαναδιαπραγματευτεί τα συμβόλαια των παικτών και να μειώσει το κόστος της ομάδας.

Γενικά, η Banca IMI, η οποία συνεργάζεται με τους μπιανκονέρι, προβλέπει ότι ο ισολογισμός του 2019-20 θα κλείσει με -52,3 εκατ. ευρώ, με ενδεχόμενο όμως ο κορονοϊός να κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Αυτονόητο, φυσικά, ότι ο ιός προκαλεί παρόμοια προβλήματα σε όλες τις ομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου