11 Μαΐ 2020

Το περιστατικό που στιγμάτισε τον Ιγκουαΐν περισσότερο από κάθε άλλο και τον έκανε να σκεφτεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά αγαπάω περισσότερο τη μητέρα μου», είπε σε συνέντευξη του ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήταν έτοιμος να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Αργεντίνος φορ της Γιουβέντους μίλησε τις προάλλες στην ισπανική Marca από την πατρίδα του όπου βρίσκεται, αφού οι μπιανκονέρι δεν έχουν ειδοποιήσει ακόμη τους ξένους να επιστρέψουν στην Ιταλία, λέγοντας τα εξής.

Για την κριτική του κόσμου: «Κατηγορούσα πολλές φορές τον εαυτό μου, κλειδώθηκα μέσα και δεν έβγαινα έξω, φοβόμουν τι θα πει ο κόσμος. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι βγάζουμε τόσα λεφτά, αλλά δεν μπορείς να αγοράσεις φίλους. Εγώ πέρασα τα Χριστούγεννα με διάφορους ανθρώπους. Ήθελα να δω την μητέρα μου, αλλά έπρεπε να πετάξει για 15 ώρες. Φυσικά και θα πλήρωνα το εισιτήριό της, αλλά δεν μένει δέκα λεπτά μακριά. Ο κόσμος δεν βλέπει αυτά τα πράγματα. Ξέρετε τι βλέπει; Nα στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα, γιατί αυτό πληρώνεσαι να κάνεις.

Έχω παίξει στα καλύτερα πρωταθλήματα, στις καλύτερες ομάδες, σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και Κόπα Αμέρικα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε το 10% εξ αυτών όταν ήμουν πέντε χρονών και τα κατάφερα. Γιατί θα πρέπει να ανησυχώ για το τι λένε οι άνθρωποι; Όταν το κατάλαβα αυτό, τότε άρχισα να βγαίνω έξω περισσότερο».


Για όσα άκουσε μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2014: «Είναι δύσκολο να ακούς να λένε ότι αυτός δεν είναι πια καλός, ότι είναι αποτυχημένος και δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Σε πονάει. Ναι, είναι αλήθεια πως δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας , αλλά αυτός δεν μας κάνει αποτυχημένους. Το να φτάνεις σε τρεις τελικούς δεν είναι αποτυχία. Όποιος δηλαδή είχε όνειρο όταν ήταν μικρός να παίξει ποδόσφαιρο και δεν το κατάφερε, είναι αποτυχημένος;».

Για τη μεγάλη ευκαιρία που είχε χάσει κόντρα στη Γερμανία: «Η ευκαιρία εμφανίστηκε ξαφνικά. Έπρεπε να την εκμεταλλευτώ, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα. Έκανα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Δεν ξέρω αν θα έκανα και πάλι το ίδιο τώρα. Μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία, με έναν αντίπαλο αμυντικό να είναι 15 μέτρα μακριά και μόλις γύρισα, η εστία ήταν μπροστά μου. Φάνηκε πολύ πιο εύκολο από ότι ήταν τελικά».

Για την ψυχολογική του κατάσταση μετά το Μουντιάλ 2014: «Ο χαμένος τελικός με έκανε να θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά η μητέρα μου είπε να συνεχίσω. Αν ήταν μόνο δική μου απόφαση, θα είχα παρατήσει το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που αγαπώ, αλλά αγαπώ την μητέρα μου περισσότερο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου