11 Φεβ 2022

Η συμβουλή του Ντελ Πιέρο για το πώς πρέπει να παίζει η Γιούβε


Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σπάνια δίνει συμβουλές στους προπονητές της Γιουβέντους για το πώς πρέπει να παρατάσσεται η ομάδα αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να το κάνει.

Ο ιστορικός αρχηγός της Γιουβέντους είναι πολύ διακριτικός απέναντι στην ομάδα όταν σχολιάζει την επικαιρότητα, προσπαθώντας να μην εστιάζει τόσο πολύ σε θέματα τακτικής προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις χωρίς λόγο.

Τώρα όμως, με αφορμή τη μεταγραφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς, αποφάσισε να μιλήσει και για τακτική και συγκεκριμένα για το πώς θα πρέπει να παρατάσσεται η Γιούβε από εδώ και πέρα. Με τρεις επιθετικούς δηλαδή και τον Μάοράτα σε ρόλο Μάντζουκιτς. Κάτι που είδαμε στον αγώνα με τη Βερόνα αλλά και στο κύπελλο με τη Σασουόλο, όταν ο Ισπανός πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

«Ανά διαστήματα είδα τη Γιούβε που έφτασε στον τελικό του Champions League το 2017 με τον Ντιμπάλα και έναν σέντερ φορ στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μοράτα έπαιζε τον ρόλο του Μάντζουκιτς αριστερά. Ο Ισπανός δεν τα παρατάει ποτέ, τρέχει, είναι γρήγορος και έχει διάθεση. Μπορεί να θυσιαστεί για την ομάδα», είπε αρχικά ο Ντελ Πιέρο σχολιάζοντας την εικόνα της Γιουβέντους κόντρα σε Βερόνα και Σασουόλο, προσθέτοντας: «Τα πράγματα αλλάζουν με τον χρόνο αλλά αυτή μπορεί να είναι μια λύση. Η άμυνα είναι συμπαγής, το κέντρο έχει αλλάξει χαρακτηριστικά και νοοτροπία. Αν υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται και οι τρεις επιθετικοί στον αγωνιστικό χώρο, ο Αλέγκρι πρέπει να το κάνει».

Διαβάστε ακόμη

Τζανλουίτζι Μπουφόν: Η στιγμή που άλλαξε τα πάντα και τον κράτησε όρθιο

Μπίζνες δισεκατομμυρίων: Οι δουλειές που κάνουν τα αφεντικά στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Ιστορική στιγμή στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Η εμφάνιση των χορηγών που έσωσε ομάδες από χρεοκοπία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου