10 Φεβ 2022

Συναγερμός στα αντίπαλα στρατόπεδα: Τη Γιούβε δεν την ξεγράφεις ποτέ!


Αυτό που συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία είναι μια μεγάλη νίκη της Γιουβέντους και ακόμη μία απόδειξη του πόσο σημαντικά ήταν τα 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Η Ιντερ έχασε από τη Μίλαν, η Γιούβε νίκησε τη Βερόνα και μπήκε στην 4άδα. Διαφορά από την κορυφή; Στους 8 βαθμούς, με τους νερατζούρι να έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο. Δυνητικά, δηλαδή, μπορεί να είναι 11. Πολλοί; Πάρα πολλοί. Και αυτό το λέει συνεχώς ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τονίζοντας ότι «η μάχη του πρωταθλήματος δεν αφορά εμάς φέτος, οι βαθμοί που χάσαμε στο ξεκίνημα μάς στοιχίζουν, δεν προλαβαίνουμε φέτος».

Ο προπονητής της Γιουβέντους φυσικά δεν τα λέει αυτά για να κάνει... mind games. Τα λέει επειδή τα πιστεύει όντως και επειδή είναι η πραγματικότητα. Οι 8 βαθμοί που μπορεί να γίνουν 11 είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο να καλυφθούν σε 14 αγωνιστικές. Στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει μόνο η Ιντερ. Ακριβώς πίσω της, στο -1, είναι οι Νάπολι και Μίλαν. Θα πρέπει να χάνουν συνεχώς βαθμούς τρεις ομάδες δηλαδή, για να μπει στο κόλπο η Γιούβε.

Κι όμως, ιταλικά ΜΜΕ, παλαίμαχοι παίκτες ή πρώην παράγοντες των αντιπάλων, όπως και οπαδοί τους, εξακολουθούν να φοβούνται. Εξακολουθούν να δηλώνουν ότι η Γιουβέντους είναι ξανά στη μάχη του τίτλου και ότι δεν θα πρέπει να την ξεγράψει κανείς. Με τα βαθμολογικά δεδομένα εις βάρος της, με την ομάδα να μην είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, με τους πάντες στο Τορίνο να έχουν ξεγράψει το πρωτάθλημα για φέτος, οι υπόλοιποι φοβούνται. Ακόμη.

Μια μεγάλη απόδειξη για το πόσο σημαντικά ήταν στον ψυχολογικό τομέα, πέρα από όλα τα άλλα, αυτά τα 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Αυτά τα 9 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας. Εχουν καταντήσει να φοβούνται πλέον ακόμη κι αν η Γιούβε είναι στο -8 που μπορεί να γίνει -11. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Κυρία και στους υπόλοιπους, παρά τον κακό τελευταίο 1,5 χρόνο...

Διαβάστε ακόμη

Τζανλουίτζι Μπουφόν: Η στιγμή που άλλαξε τα πάντα και τον κράτησε όρθιο

Μπίζνες δισεκατομμυρίων: Οι δουλειές που κάνουν τα αφεντικά στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Ιστορική στιγμή στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Η εμφάνιση των χορηγών που έσωσε ομάδες από χρεοκοπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου