30 Ιαν 2023

Ο όρος στο συμβόλαιο του Αλέγκρι που τον θέτει εκτός ομάδας


Η Γιουβέντους είναι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση με όλα όσα γίνονται και τελικά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να... πληρώσει τη νύφη χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά το κλαμπ.

Οι μπιανκονέρι είναι πολύ δύσκολο πλέον να βγουν στο Champions League. Μέσω πρωταθλήματος, βασικά, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει αυτό και η εναλλακτική λύση είναι η κατάκτηση του Europa League. Κάτι που είναι, φυσικά, πάρα πολύ δύσκολο. Τόσο επειδή η ομάδα δεν πείθει αγωνιστικά, όσο και επειδή η UEFA μάλλον δεν θα χαρεί με κάτι τέτοιο... Όλα επομένως δείχνουν ότι η Γιούβε δεν θα είναι στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Αυτό, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σημαίνει οικονομική ζημιά. Μεγάλη οικονομική ζημιά, η οποία θα έχει επιπτώσεις στην ομάδα. Στο μπάτζετ δηλαδή για τις μεταγραφές. Σε ό,τι αφορά το θέμα του προπονητή, όμως, μπορεί και να αποτελεί «λύση» για τη διοίκηση. Τι εννοούμε; Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του κλαμπ, θα ήταν πολύ δύσκολο, πολύ βαρύ οικονομικά, να απολυθεί ο Αλέγκρι που θα πρέπει να πάρει αποζημίωση δεκάδων εκατ. ευρώ και μετά να προσληφθεί κάποιος άλλος που προφανώς δε θα είναι και τόσο φθηνός.

Με τη Γιουβέντους εκτός Champions League, όμως, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο εύκολα για την αλλαγή προπονητή. Γιατί; Επειδή στο συμβόλαιο του Αλέγκρι, λένε, υπάρχει όρος που προβλέπει τη λύση του χωρίς αποζημίωση αν η ομάδα μείνει εκτός Champions League. Για οποιονδήποτε λόγο.

Αν όντως ισχύει αυτό, τότε ο Μαξ σίγουρα δεν θα είναι στο Τορίνο την επόμενη σεζόν...

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου