12 Ιουλ 2023

Η μεγάλη αλλαγή που περιμένουν από τον Τζούντολι στη Γιούβε: Η ομάδα πρέπει να... μάθει να πουλάει


Όλοι περιμένουν να δουν τι μεταγραφές θα κάνει ο Κριστιάνο Τζούντολι στη Γιουβέντους αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των μπιανκονέρι έχει πολλή και δύσκολη δουλειά να κάνει, με δεδομένο ότι το πρώτο ζητούμενο για τον Τζον Ελκαν είναι το να έχει έρθει ισορροπία στον ισολογισμό μέχρι το 2025. Και αν δούμε ξανά με τη ζημία έκλεισαν οι τελευταίοι δύο ισολογισμοί της Γιούβε θα καταλάβουμε ότι μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή του.

Τον οπαδό, βέβαια, δεν τον ενδιαφέρει αυτό αλλά το να βλέπει την ομάδα του να αγοράζει παικταράδες, τον οπαδό της Γιουβέντους όμως θα πρέπει να τον ενδιαφέρει κάτι άλλο πρωτίστως: Να μάθει επιτέλους το κλαμπ να πουλάει καλά.

Το γράφαμε από την εποχή του Μπέπε Μαρότα ακόμη, ότι αυτό ήταν μια μεγάλη πληγή για τη Γιούβε... Ήταν περισσότερο σαν να... χαρίζει παίκτες και όχι σαν να τους πουλάει, γεγονός φυσικά το οποίο δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα αυτού του μεγέθους. Με τον Τζούντολι, λοιπόν, αυτό θα πρέπει να αλλάξει από φέτος κιόλας. Και δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι θα αλλάξει γιατί η Νάπολι δεν ήταν εύκολη στις πωλήσεις της. Και δεν εννοούμε στις πωλήσεις ονομάτων, όπου εξ ορισμού θα πάρεις πολλά λεφτά, αλλά στις πωλήσεις παικτών για τους οποίους δεν υπάρχει... ουρά από υποψήφιους αγοραστές. 

Είναι τεράστια υπόθεση για τη Γιουβέντους το να μάθει να πουλάει καλά ακόμη και τον τελευταίο παίκτη της, να έχει κέρδος από όλους, να αποκτήσει τη φήμη της ομάδας που δεν θα χαρίσει τίποτα σε κανέναν. Φήμη που υπήρχε στα αξέχαστα χρόνια του μεγάλου Λουτσιάνο Μότζι αλλά η συνέχεια, δυστυχώς, δεν ήταν ανάλογη. 

Τώρα, ειδικά τώρα που πρέπει να υπάρχουν περισσότερα κέρδη από τους παίκτες για λόγους ισολογισμού, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ το να γίνει η Γιουβέντους «δύσκολη» για όποιον θέλει να πάρει παίκτη της. Είτε αυτός είναι μεγάλο όνομα, είτε -κυρίως τότε- όταν δεν είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της. Γιατί τότε θα λειτουργεί και πάλι σοβαρά σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου