22 Αυγ 2023

Η αλλαγή του Κιέζα, η κίνηση του Αλέγκρι και η πρώτη αποθέωση


Η φετινή σεζόν πρέπει να είναι η σεζόν του Φεντερίκο Κιέζα μετά και την αλλαγή θέσης που αποφάσισε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρχαν σενάρια πώλησης του διεθνή Ιταλού εξτρέμ αφού οι σχέσεις του με τον προπονητή δεν ήταν και οι καλύτερες. Ο Κιέζα ήταν απογοητευμένος από το παιχνίδι της ομάδας τόσο συνολικά όσο και από το γεγονός ότι ο ίδιος έπαιζε σαν μπακ-χαφ, οπότε έμοιαζε πιθανό το διαζύγιο. Αν και η αλήθεια είναι ότι κανείς στη διοίκηση δεν ήθελε πραγματικά κάτι τέτοιο.

Τώρα, μετά το 3-0 επί της Ουντινέζε στην πρεμιέρα, το κλίμα έχει αλλάξει και ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει τον Κιέζα για την απόδοση του. Μια απόδοση που ενδεχομένως να οφείλεται και στην αλλαγή θέσης που αποφάσισε ο Αλέγκρι: Ούτε εξτρέμ, ούτε μπακ-χαφ. Ο Φεντερίκο θα είναι πλέον ο δεύτερος επιθετικός, με τον Μαξ να θέτει ως στόχο τα 14-16 γκολ.

Και αν ο Κιέζα είναι υγιής και παίζει κοντά στο τέρμα, μπορεί να βάλει τόσα και ακόμη περισσότερα. Και σε μια τέτοια περίπτωση η σεζόν και για τη Γιουβέντους θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ' ό,τι περίμεναν πολλοί...

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου