6 Οκτ 2023

Η σημαντική απόφαση του Τζον Ελκαν για τα οικονομικά


Μια σημαντική εξέλιξη υπήρξε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους για την έγκριση του ισολογισμού της περσινής σεζόν.

Τα οικονομικά στοιχεία είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες εβδομάδες και υπήρχε απλά μια μικρή διαφορά. Η ζημία για τη σεζόν 2022-23 δεν ήταν στα 115 εκατ. ευρώ αλλά στα 123. Μικρή η διαφορά, το σημαντικό είναι υπάρχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το -239 του 2021-22.

Η σπουδαιότερη είδηση που προέκυψε από το διοικητικό συμβούλιο όμως είναι άλλη: Ο Τζον Ελκαν αποφάσισε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ, με την Exor να ενημερώνει ότι βάζει άμεσα στο ταμείο του κλαμπ το ποσό που της αντιστοιχεί και είναι στα 128 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση προς τους άλλους μετόχους στη γενική συνέλευση που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Με αυτά τα 200 εκατ. ευρώ θα υπερκαλυφθεί η χασούρα από τη φετινή απουσία από το Champions League και στόχος είναι να μη χρειαστεί να γίνει σύντομα άλλη ΑΜΚ αφού αυτή θα είναι η τρίτη από το 2019 κι έπειτα, κάτι που ήταν αναγκαίο όταν προέκυψε η πανδημία και χάθηκαν κάμποσα δισ. ευρώ στο ποδόσφαιρο συνολικά.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου