10 Δεκ 2014

Σκέψεις πριν την κλήρωση

Ο πρώτος (χρονικά) στόχος της σεζόν επιτεύχθηκε και τώρα η Γιουβέντους έχει δύο μήνες μπροστά της για να κάνει το καθήκον της παντού.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το να περνάει η Γιούβε στους «16» του Champions League Λιγκ δεν είναι και για να... βγαίνουμε στους δρόμους. Να ξέρουμε και τι λέμε. Από την άλλη, βέβαια, μετά από όσα είδαμε πέρυσι, είναι αναμφίβολα μια πρόοδος.

Οι μπιανκονέρι είχαν πολλά περισσότερα να χάσουν παρά να κερδίσουν στον όμιλο και ευτυχώς δεν τα έχασαν. Από εδώ και πέρα, όμως, θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Αυτό, φυσικά, αφορά τους πάντες.

Αρχικά την διοίκηση, που θα πρέπει τον Ιανουάριο να κάνει κάποιες κινήσεις. Λεφτά στο ταμείο θα μπουν ξανά, η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και οι Ανιέλι-Μαρότα θα πρέπει τώρα να βοηθήσουν προπονητή και παίκτες.

Ειδικά από την στιγμή που έχει αλλάξει το σύστημα με το οποίο αγωνίζονται οι μπιανκονέρι, οι διοικούντες θα πρέπει να κάνουν τις ανάλογες κινήσεις και φυσικά να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι θέλουν την συνεχή βελτίωση.

Στη συνέχεια, είναι θέμα του προπονητή και των παικτών να δώσουν συνέχεια στην πολύ καλή εικόνα σε αυτή την πρώτη φάση της σεζόν. Ο Αλέγκρι ήρθε για να αλλάξει προς το καλύτερο την ευρωπαϊκή νοοτροπία της Γιουβέντους και έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι είναι σε καλό δρόμο.

Στο κάτω-κάτω, ήδη έχει κάνει περισσότερα από όσα έκανε ο Αντόνιο Κόντε πέρυσι... Ο προπονητής κερδίζει συνεχώς έδαφος, κερδίζει -πάνω από όλα- την εμπιστοσύνη των παικτών του και από εδώ και πέρα στα αποδυτήρια πρέπει να ξέρουν τι έχουν να κάνουν.

Στις 22 Δεκεμβρίου η Γιούβε καλείται να κατακτήσει για τρίτη σερί χρονιά το Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Νάπολι στην Ντόχα. Από την στιγμή που θα γίνει αυτό, το πρώτο μισό της σεζόν θα έχει γίνει ακόμη καλύτερο και από εκεί και πέρα, μέχρι να ξαναρχίσει το Champions League, καλό θα είναι να έχει σταλεί σε όλους το μήνυμα ότι οι μπιανκονέρι παραμένουν ξεκάθαρο αφεντικό και στο πρωτάθλημα.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, πάντως, ας απολαύσουμε την κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας. Εχει τον χαβαλέ της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου