11 Δεκ 2014

Γιατί ο αποκλεισμός της Ρόμα δίνει διπλή χαρά

Το Champions League δεν είναι μόνο δόξα αλλά και χρήμα, πολύ χρήμα, όπως αποδεικνύει η πρόκριση της Γιουβέντους στα νοκ άουτ και ο αποκλεισμός της Ρόμα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Στο Τορίνο ήθελαν οπωσδήποτε να περάσουν οι μπιανκονέρι στους «16» -και θέλουν να φτάσουν τουλάχιστον ως τους «8»- όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για οικονομικούς λόγους. Τελικά τα πράγματα πήγαν ακόμη καλύτερα σε σχέση με το πώς τα υπολόγιζαν, λόγω του αποκλεισμού της Ρόμα.

Ενας αποκλεισμός που έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν ήδη τα ταμεία της Γιούβε με δεκάδες εκατ. ευρώ. Αυτό, φυσικά, είναι ακόμη καλύτερο ενόψει της μεταγαφικής περιόδου του καλοκαιριού, για την οποία ο Μπέπε Μαρότα έχει ήδη βάλει πιο ψηλά τον πήχη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε τι λεφτά έχει ήδη πάρει η Γιουβέντους...

Καταρχάς, οι μπιανκονέρι πήραν 22 εκατ. ευρώ από το market pool για τους αγώνες των ομίλων, δεχόμενοι με ικανοποίηση τον αποκλεισμό της Νάπολι στα προκριματικά αφού τα λεφτά μοιάστηκαν στα δύο (Γιουβέντους-Ρόμα) και όχι στα τρία.

Τώρα, που έρχεται η ώρα για τα νοκ άουτ, η Γιουβέντους παίρνει άλλα 22,8 εκατ. ευρώ από το market pool λόγω του αποκλεισμού των Ρωμαίων. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλα 12,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,6 είναι για την συμμετοχή τους ομίλους και τα 3,5 για την πρόκριση στους «16».

Ο αποκλεισμός της Ρόμα, σημαίνει ότι η Γιούβε θα πάρει άλλα 2,8 εκατ. ευρώ ως μπόνους ενώ γύρω στα 8 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα των «16» που θα είναι sold out.

Συνολικά, υπολογίζοντας και τα χρήματα που δίνει η UEFA στις ομάδες στις νίκες και στις ισοπαλίες, στο ταμείο της Γιουβέντους ως τώρα έχουν μπει... 68,4 εκατ. ευρώ! Αν ο στόχος της πρόκρισης τουλάχιστον στους «8» γίνει πραγματικότητα, στο Τορίνο υπολογίζουν ότι θα εισπράξουν συνολικά από το φετινό Champion League περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ. Οχι κι άσχημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου