15 Δεκ 2014

Ώρα να γνωριστούμε καλύτερα με τον Αλέγκρι

Αν τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η σεζόν της Γιουβέντους, φέτος με άλλον προπονητή θα το ανακαλύψουμε στην πορεία.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Στα τρία χρόνια του Αντόνιο Κόντε, όλοι οι Γιουβεντίνοι μπορούσαμε να πούμε πώς θα είναι πάνω-κάτω η ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Από την δεύτερη σεζόν του Κόντε, άλλωστε, έγινε ξεκάθαρο σε όλους το πώς δούλευε στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Οι μπιανκονέρι άρχιζαν μουδιασμένα την σεζόν σε ό,τι αφορά τα τρεξίματα, ανέβαζαν ρυθμό από τέλη Οκτωβρίου ως τέλη Δεκεμβρίου και μετά ήταν πιο... δυσκίνητοι το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος. Από την ώρα που έμπαινε ο Μάρτιος, τέλος, η ομάδα άρχιζε να τρέχει ξανά και το δίμηνο Απρίλιος-Μάιος πήγαινε με 1000 και εξασφάλιζε το σκουντέτο.

Αυτά, την προηγούμενη τριετία. Τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε και μετά να κρίνουμε το πώς δούλεψε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Θα πει κάποιος, βέβαια, ότι αποτελεί μπούσουλα το πώς παρουσιαζόταν η δική του Μίλαν στα 3,5 χρόνια που ήταν εκεί αλλά εδώ υπάρχει και αντίλογος.

Στους ροσονέρι, για παράδειγμα, ο Αλέγκρι ξεκινούσε πάντα άσχημα την σεζόν. έτος, στη Γιουβέντους, έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του. Προβλέψεις, επομένως, δεν μπορούν να γίνουν αλλά μπορούμε να σταθούμε σε ένα θετικό και ένα αρνητικό.

Το θετικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πάντα η Μίλαν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση όταν άρχιζαν τα νοκ άουτ στο Champions League. Πολλά τρεξίματα, τα οποία είναι απαραίτητα για να προχωρήσεις στη διοργάνωση. Το αρνητικό είναι ότι η φετινή Γιουβέντους δεν έχει παίξει ποτέ πλήρης λόγω τραυματισμών και καλό θα είναι να έχει βρεθεί ως τότε η λύση γιατί αλλιώς όλα θα τιναχτούν στον αέρα...

Ο Αλέγκρι μπορεί να δουλέψει σωστά κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου ώστε η ομάδα να είναι όπως πρέπει στη φυσική κατάσταση όταν έρθει η ώρα της Ντόρτμουντ αλλά είναι απαραίτητο να μπορεί, ως τότε, να κάνει rotation. Αν όχι, οι παίκτες μόνο... φορτσάτοι δεν θα είναι τέλη Φεβρουαρίου.

Το σίγουρο είναι ότι η φετινή σεζόν αποτελεί κάτι εντελώς νέο για την Γιούβε, η οποία την προηγούμενη τριετία ήξερε πώς θα βαδίσει. Τώρα, κάθε βήμα που θα κάνει, θα είναι κάτι νέο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να τα κάνει αυτά τα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, με τον Αλέγκρι πάντως να περιμένει κάτι καλό από την διοίκηση τον Ιανουάριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου