23 Δεκ 2014

Οι περιοδείες για οικονομικούς λόγους έφεραν φυσιολογική κούραση

Μετά το τέλος του τελικού του Σούπερ Καπ, ο Αλέγκρι αναγκάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την κούραση. Ερωτήσεις που επαναφέρουν την συζήτηση για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Δύο μέρες πριν τον αγώνα με τη Νάπολι, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Κάρλος Τέβες τόνισε ότι αισθάνεται κουρασμένος. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο Αλέγκρι, λέγοντας ότι είναι και φυσιολογικό αφού ο Αργεντίνος σπάνια γίνεται αλλαγή σε Ιταλία και Ευρώπη.

Η κούραση του Τέβες, όπως και άλλων παικτών, είναι φυσιολογική αφού αυτό συμβαίνει πάντα όταν φτάνουμε στα Χριστούγεννα. Ειδικά όταν η ομάδα έχει υποχρεώσεις κάθε τρεις μέρες, με πρωτάθλημα και ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Η φυσιολογική κούραση της Γιουβέντους, επομένως, είναι... φυσιολογική. Σε μια περίοδο όμως που ο Τύπος βάζει στο μικροσκόπιο όλα όσα αφορούν τους μπιανκονέρι, θέλοντας έτσι να μετατοπίσει σε αυτούς την συζήτηση και όχι στην Ρόμα και τα προβλήματα της, είναι λογικό να επανέλθουν οι αναλύσεις για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Μια προετοιμασία εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφού η ομάδα ήταν συνεχώς σε ένα αεροπλάνο. Από Τορίνο στην Ινδονησία, από εκεί στην Αυστραλία, από τα καγκουρό στη Σιγκαπούρη και μετά ξανά πίσω στην Ιταλία...

Η Γιούβε αναλώθηκε σε περιοδείες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για εμπορικούς και οικονομικούς λόγους, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την δουλειά του προπονητή. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, καλό θα είναι να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για αυτές τις περιοδείες δεν πάρθηκε από τον Αλέγκρι.

Είχε παρθεί πριν καν αποχωρήσει ο Κόντε. Αν το δούμε από οικονομικής πλευράς, η απόφαση της διοίκησης ήταν σωστή αφού είναι απαραίτητο για ένα brand name όπως αυτό της Κυρίας, να κάνει άνοιγμα στην Ανατολή, την Αυστραλία ή τις ΗΠΑ.

Τα οικονομικά, όμως, δεν συμβαδίζουν πάντα με τα αγωνιστικά. Το έχουμε δει σε διάφορες περιπτώσεις στο παρελθόν, ας ελπίσουμε ότι δεν θα το δούμε και φέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου