23 Δεκ 2014

Τα ΜΜΕ και τα πιθανά παιχνίδια αποσταθεροποίησης των μπιανκονέρι

Ο τελευταίος τίτλος της σεζόν 2013-14 χάθηκε και αυτό ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η Γιουβέντους είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει το Σούπερ Καπ κόντρα στη Νάπολι αλλά κατάφερε να τις χάσει όλες. Είτε στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση, είτε στα πέναλτι. Με δεδομένη την παντοτινή επιθυμία των μπιανκονέρι, ως σύλλογος, για κούπες, η μη κατάκτηση του Σούπερ Καπ είναι αποτυχία.

Από την άλλη, βέβαια, όλοι μας στην αρχή κάθε σεζόν δεν έχουμε ως όνειρο να κατακτήσει η ομάδα τον συγκεκριμένο τίτλο. Δεν είναι δικαιολογία αλλά η πραγματικότητα: Το Σούπερ Καπ είναι ο λιγότερο σημαντικός τίτλος που μπορεί να διεκδικήσει μια ομάδα. Δεν είναι, επίσης, δικαιολογία αλλά η πραγματικότητα ότι η ομάδα έπρεπε να έχει την κούπα στις αποσκευές της όσο κι αν υποτιμήθηκε φέτος ο θεσμός με την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του...

Το θέμα είναι τι μπορεί να σημαίνει αυτή η απώλεια για την Γιουβέντους. Θεωρητικά, τίποτα. Πρακτικά, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Ο Μαξ Αλέγκρι μπορεί να κερδίζει συνεχώς πόντους με τα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα-Ευρώπη όπως και με τη συμπεριφορά του, αλλά αυτό αφορά τους οπαδούς. Οχι τα ΜΜΕ.

Και καλώς ή κακώς, τα ΜΜΕ είναι αυτά που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης όλων. Καλώς ή κακώς, επίσης, το σενάριο της Γιούβε που καταρρέει μετά την φυγή του Κόντε, πουλάει περισσότερο από αυτό της Γιούβε που συνεχίζει κανονικά την ζωή της και δεν επηρεάζεται στον βαθμό που θα περίμεναν όλοι, φίλοι και εχθροί.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αλέγκρι, όπως και η διοίκηση, θα πρέπει να περιμένει πλέον διάφορα δημοσιεύματα, αναλύσεις και συνεντεύξεις που θα έχουν ως απώτερο στόχο την αποσταθεροποίηση των μπιανκονέρι.

Ειδικά τώρα, που αντιλαμβάνονται όλοι στην Ιταλία ότι η άλλη ομάδα που διεκδικεί το σκουντέτο δεν είναι τόσο δυνατή, τόσο έτοιμη και τόσο ενωμένη όσο πίστευε η μισή Ιταλία το καλοκαίρι. Η Ρόμα έχει αποδείξει ότι βασίζει πολλά, για να μην πούμε σχεδόν τα πάντα, στην επικοινωνία. Στο παιχνίδι μέσω των ΜΜΕ.

Αυτή η ομάδα και αυτά τα ΜΜΕ, επομένως, έχουν τώρα την ευκαιρία που περίμεναν ώστε να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν, ή να αυξήσουν για όποιους ήδη τις είχαν ή τις έχουν ακόμη, τι αμφιβολίες στους μπιανκονέρι για τη συνέχεια της σεζόν.

Η Γιουβέντους, από την πλευρά της, δεν φαίνεται διατεθειμένη να παίξει αυτό το παιχνιδάκι μέσω του Τύπου. «Μιλάμε λιγότερο από αυτούς αλλά δουλεύουμε περισσότερο και αυτό φαίνεται στο γήπεδο και στην βαθμολογία» είπε ο Νέντβεντ πριν λίγες εβδομάδες και στο Τορίνο δεν πρόκειται να αλλάξουν συνταγή. Δεν έχουν και λόγο άλλωστε αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι επιτυχημένη. Οχι την τελευταία τριετία αλλά τα τελευταία... 117 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου