20 Ιαν 2015

Ώρα να... ξεψαρώσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές

Οι Ιταλοί γράφουν αν είναι η ώρα για να ξεφύγει η Γιουβέντους από την Ρόμα αλλά το πιο σημαντικό είναι να έρθει η ώρα που θα λυθεί αυτή η ομάδα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η νίκη στο Σαν Πάολο επί της Νάπολι επανέφερε την ηρεμία, την αυτοπεποίθηση. Τα έξι γκολ στη Βερόνα στο κύπελλο επανέφεραν πολλά χαμόγελα κυρίως για παίκτες που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή ως τώρα και η 4άρα που ακολούθησε στην ίδια ομάδα για το πρωτάθλημα έφερε και το +5 στη βαθμολογία. Με λίγα λόγια, η εβδομάδα που πέρασε ήταν μια χαρά για την Γιουβέντους σε όλα τα επίπεδα. Πάντα τέτοια λοιπόν!

Εχουμε ξαναγράψει ότι η ιδέα του Αλέγκρι για το ποδόσφαιρο, για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, είναι πιο ελκυστική από αυτή του Κόντε. Δύο αγώνες στο Τορίνο με την Βερόνα σίγουρα δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλές κριτήριο αλλά το νιώθεις πως περισσότερο κι από σωστή ώρα για να ανοίξει η διαφορά με την Ρόμα, είναι σωστή ώρα για να αρχίσει αυτή η ομάδα να δείχνει σε όλους μας ότι έχει μεγάλες δυνατότητες.

Για να συμβεί αυτό, να βελτιωθεί δηλαδή συνολικά μια ομάδα, πρέπει να αρχίσουν να... ξεψαρώνουν ποδοσφαιριστές που αυτό το βλέπουμε σιγά-σιγά να γίνεται.

Το ταλέντο του Κομάν το ξέρουμε αλλά είναι καλό να μας το υπενθυμίζει, όπως έκανε με την γκολάρα στο κύπελλο. Για τον Περέιρα όλοι έχουμε σχηματίσει, λίγο-πολύ, συμπαθητική ως καλή άποψη μέχρι τώρα και από παιχνίδι σε παιχνίδι μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στη λειτουργία της Γιούβε.

Ο Μοράτα, επιτέλους, έκανε μια καλή εμφάνιση μετά από καιρό στο ματς πρωταθλήματος με τους Βερονέζους παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε ενώ, όσο παράξενο κι αν είναι να περιμένει κανείς ακόμη και τώρα κάτι από τον Τζιοβίνκο, το γεγονός ότι έχει ήδη υπογράψει με την επόμενη ομάδα του μπορεί να τον βοηθήσει ώστε να απελευθερωθεί ψυχολογικά για τη συνέχεια της σεζόν.

Σε αυτά, ας προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Πέπε αρχίζει σταδιακά να παίρνει χρόνο. Εστω λίγο για αρχή. Τρελός είναι οπότε δεν ξέρεις τι μπορεί να σου κάνει, με την καλή έννοια πάντα, εκεί που δεν το περιμένεις.

Ολα αυτά, «υπάγονται» στο όλο και πιο αρχοντικό παιχνίδι του Πογκμπά, στη σταθερά καλή παρουσία του Μαρκίζιο, στην άνοδο του Βιδάλ τον τελευταίο μήνα, στην πώρωση του Τέβες που κάνει συνεχώς αυτό που πρέπει, στην ηρεμία του Λιχτστάινερ μετά την ανανέωση του συμβολαίου, στην επιστροφή του πολύτιμου Κάσερες, στην προσαρμογή του Εβρά.

Για να το πούμε απλά, αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες που δεν τις έχει δείξει ακόμη. Είναι ωραίο να νιώθεις ότι μπορεί να σου δώσει πράγματα αλλά θα είναι ακόμη καλύτερο αν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Αυτό, ουσιαστικά, θα το ξέρουμε μετά τα δύο ματς με την Ντόρτμουντ στο Champions League. «Θα πάμε έτοιμοι σε αυτή τη μάχη και θα κάνουμε δύο μεγάλα παιχνίδια», δεσμεύτηκε πριν λίγο καιρό ο Αλέγκρι...

1 σχόλιο:

  1. Πολυ καλο αρθρο. Διαφωνω οσον αφορα τον Εβρα. Ειναι εκτος κλιματος. Η απουσια του Ασαμοα ειναι αισθητη. Με την Ντορτμουντ πρεπει να τα δωσουμε ολα. Στο χερι μας ειναι να προκριθουμε. Χρειαζομαστε μια μεγαλη εμφανιση στην Ευρωπη.

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή