9 Ιαν 2015

Η επικοινωνιακή εικόνα, το σήριαλ των μεταγραφών και ο παικταράς που θα έρθει!

Σε μια περίοδο που η Γιουβέντους χάνει επικοινωνιακά από την Ρόμα, η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει επικοινωνιακά και μεταγραφικά.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Πριν δύο εβδομάδες η Gazzetta dello Sport υποστήριζε σε ρεπορτάζ ότι από την Γιουβέντους διαρρέουν ανεπίσημα ότι το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κάνουν μια μεταγραφή της τάξης των 35-40 εκατ. ευρώ.

Είναι το καλοκαίρι που αρχίζει μια σειρά από νέες χορηγίες, είναι το καλοκαίρι της Adidas και γενικά είναι το καλοκαίρι στο οποίο η διοίκηση θα αρχίσει να δείχνει ότι είχε αποτέλεσμα η λιτή οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών. Ολα καλά επομένως; Οχι!

Ο λόγος που δεν είναι όλα καλά είναι το ότι δεν το πιστεύει κανείς αν πρώτα δεν το δει. Και δεν το πιστεύει κανείς επειδή αυτές τις ημέρες ζούμε για ακόμη μία φορά την ίδια κατάσταση...

Η Γιουβέντους ψάχνει παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, έχει τους υποψήφιους, αρχίζει τις διαπραγματεύσεις και αυτές εξελίσσονται σε σίριαλ... Επίτηδες να το έκαναν για να προκαλέσουν νεύρα, τέτοια επιτυχία δεν θα είχαν. Ειδικά αν κάνουμε συγκρίσεις με άλλες ομάδες.

Η Ιντερ ή η Μίλαν, για παράδειγμα, οικονομικά είναι πολύ πίσω από την Γιούβε και δεν είναι και το ίδιο ελκυστικές για τους ποδοσφαιριστές αφού δεν προβλέπεται να επιστρέψουν σύντομα σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Κι όμως, ακόμη και ο Ερικ ο Τοχίρ έχει κάνει δύο μεταγραφές (δύο εξτρέμ κιόλας που εμείς τα ψάχνουμε χρόνια) και οι μπιανκονέρι όχι. Ακόμη και η Μίλαν, που είναι εκτός Ευρώπης, κατάφερε να ξεφορτωθεί τον Τόρες και να πάρει τον Τσέρτσι, που μπορεί και να τη βοηθήσει, αλλά η πρωταθλήτρια Γιουβέντους δεν έχει κάνει τίποτα.

Τα τελευταία ρεπορτάζ από Ιταλία λένε ότι ο Μαρότα αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της Γαλατασαράι να μη μειώσει κι άλλο τις απαιτήσεις της για τον Σνάιντερ. Αιφνιδιασμός δεν είναι αυτό. Αιφνιδιασμός, για εμάς τους οπαδούς, θα ήταν αν ένα ωραίο πρωί, χωρίς να έχει γίνει σίριαλ, βλέπαμε μια ανακοίνωση για τον Σνάιντερ ή κάποιον άλλον Σνάιντερ.

Γιατί πρέπει να γίνεται σίριαλ κάθε μεταγραφική υπόθεση των μπιανκονέρι και γιατί πρέπει αυτοί να φαίνονται και τσιγκούνηδες πάντα, είναι κάτι που δεν μπορεί να το εξηγήσει κανείς.

Κι όσο δε θα μπορούμε να δώσουμε εξήγηση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να πιστέψουμε ότι το καλοκαίρι θα βρέξει εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί όντως να γίνει αλλά αν δεν το δούμε, πώς να το πιστέψουμε; 

2 σχόλια:

  1. Ωραιο αρθρο παιδια...τι να πω μεγαλη απογοητευση!Αυτος που φταιει σιγουρα δν ειναι ο Μαροτα,καθως εκτελει εντολες διοικησης για το ποσα λεφτα μπορει να διαθεσει η ομαδα.Αντιθετα ειναι πολυ εξυπνος,εχοντας φερει παιχτες οπως Πογκμπα,Πιρλο,Βινταλ,Μπαρτσαλι,Κομαν σε χαμηλο κοστος.Καθαρα λαθος διαχειριση του Ανιελι λοιπον.Οχι σε ολα βεβαια,εχει κανει πολυ καλες και εξυπνες κινησεις αυτα τα χρονια,αλλα σε αυτο το θεμα υστερει.Εχουμε ενα τεραστιο ονομα που δεν συναδει με τη νοοια των μεταγραφων.Δεν ειναι δυνατον να σου παιρνει εναν παιχτη σαν το Σακιρι η Ιντερ που δεν παιζει καν ευρωπη,και σιγουρα να μην προτιμουσε ο ιδιος να ερθει στη Γιουβεντους!Καθαρα η ομαδα δεν κινηθηκε και δεν προσπαθησε...Ακομα δεν σε σεβονται στην ευρωπη οπως θα πρεπε,και λογικο ειναι με τετοια εικονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο άρθρο αφού το κρίνεις έτσι. Το σίγουρο είναι πως είναι αληθινό άρθρο. Εννοείται πως δεν γίνονται μόνο άσχημα, ούτε από τον Ανιέλι, ούτε από τον Μαρότα (μην ξεχνάμε πως αυτός έφερε Βιντάλ, Πογκμπά) αλλά μπορούν και πρέπει να πετύχουν περισσότερα. Και γι’ αυτό χρειάζεται υπέρβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή