9 Ιαν 2015

Το συνολικό ποσό που έχει ξοδέψει ο Ανιέλι για μεταγραφές στη Γιουβέντους

Πόσα λεφτά πιστεύετε ότι έχει ξοδέψει σε μεταγραφές η Γιουβέντους από τον Μάιο του 2010 που ανέλαβε ο Αντρέα Ανιέλι; Ο αριθμός μάλλον προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η πρώτη κίνηση που έκανε ως πρόεδρος ο Ανιέλι ήταν να προσλάβει για γενικό διευθυντή τον Μπέπε Μαρότα και οι δυο τους είναι που αποφασίζουν τα λεφτά που θα δώσει η Γιουβέντους σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Η Tuttosport, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη κάποια μεταγραφική κίνηση, πήρε μία-μία τις μεταγραφές των μπιανκονέρι σε αυτή την τετραετία, έκανε τις προσθέσεις και παρουσίασε τα αποτελέσματα.

Στο διάστημα 2010-2014, λοιπόν, η Γιουβέντους έχει δώσει 383 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές! Οι ποδοσφαιριστές που έχει αποκτήσει, είτε φόρεσαν την φανέλα είτε δόθηκαν αμέσως αλλού ως δανεικοί ή με το καθεστώς της συνιδιοκτησίας, είναι 92 και τα λεφτά που έχουν μπει στο ταμείο του συλλόγου από πωλήσεις είναι 180 εκατ. ευρώ. Πώς κατάφεραν να ξοδέψουν 383 εκατ. ευρώ, πάντως, είναι μυστήριο πραγματικά.

Η πιο ακριβή μεταγραφή είναι αυτή του Μοράτα με 20 εκατ. ευρώ ενώ ακολουθεί αυτή του Ασαμόα με 18 και του Μάτρι με 15,7. Αμέσως μετά είναι ο Κράσιτς με 15,6, ο Μπονούτσι με 15,5, ο Βούτσινιτς με 15,3, ο Ισλα με 14,5 και ο Βιντάλ με 12,6. Λίγο μικρότερο είναι το ποσό που δόθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι για τον Τέβες αλλά και στην... Κατάνια για τον Μαρτίνες (12)!

Κρίνοντας από τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε περίπτωση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους έχει πάρει περισσότερα μέσα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε με λίγα -για αυτό το επίπεδο- λεφτά παρά από αυτούς που πλήρωσε πιο ακριβά. Η καλή εκδοχή είναι ότι κόβει το μάτι τους, η κακή ότι δεν ξέρουν πού πρέπει να ξοδέψουν.

Οπως και να έχει, το να έχουν δοθεί 383 εκατ. ευρώ για μεταγραφές συνολικά σε τέσσερα χρόνια και να χρειαζόμαστε κάμποσα ακόμη για να ανέβουμε επίπεδο, δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Τα αποτελέσματα, βέβαια, δικαιώνουν τον Μαρότα αφού έχουν κατακτηθεί τρία σερί πρωταθλήματα και ταυτόχρονα η οικονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με πριν μια τετραετία αλλά αυτό δεν φτάνει. Και δεν φτάνει επειδή είμαστε η Γιουβέντους.

«Ιστορικά, ο στόχος της Γιούβε είναι η κατάκτηση του τροπαίου σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει», έχει πει αρκετές φορές ο Μαρότα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η διοίκηση να αρχίσει να κινείται πιο απαιτητικά στις μεταγραφές και αυτό γίνεται μόνο με μεγαλύτερο διαθέσιμο μπάτζετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου