18 Ιαν 2015

Μισή ντουζίνα… αποδείξεις

Η κατάληξη λίγο έως πολύ γνωστή. Αμφότεροι οι προπονητές ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν εκτεταμένο ροτέισον ενόψει του σημερινού παιχνιδιού, που θα βρει τις Γιουβέντους και Ελλάς Βερόνα αντιμέτωπες ξανά, αλλά για τη Serie Α.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Il Guerriero

Οι «ρεζέρβες» με ολίγη από βασικούς της Γιούβε διέλυσαν τους αντίστοιχους των σκαλιτζέρι, των οποίων η εικόνα ήταν καταθλιπτική. Το αν είναι τόσο κακή ομάδα ή αν την έκανε η Γιούβε να φαίνεται έτσι, δε θα το μάθουμε ποτέ. Το ματς δε χωρά κριτική.

Πάμε στις αποδείξεις τώρα. Αρχικά, οι παίκτες, που αγωνίστηκαν απέδειξαν σε όλους ότι μπορούν και χωρίς Πίρλο. Η δημιουργία αλλά και η εν γένει κυκλοφορία της μπάλας ήταν καλή, ισορροπημένη και υπήρχε ρυθμός.

Η προσκόλληση στο μέγα παικταρά είναι εμμονική γεγονός αναμφισβήτητο, που εκθέτει την ομάδα, τον παίκτη και τον προπονητή. Περισσότερη ξεκούραση σημαίνει περισσότερη φρεσκάδα. Άλλωστε ο αειθαλής Πίρλο περπατά ολοταχώς προς τα 36.

Δεύτερον, τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα. Ο Τζοβίνκο απέδειξε ότι έχει αδικηθεί κατάφωρα από τους προπονητές του. Ίσως να έχει αδικήσει κι εκείνος τον εαυτό του. Το βασικό όμως είναι ότι πέτυχε 2 τέρματα, είχε καλή παρουσία κι επιτέλους αγωνίστηκε σ' ένα χώρο -έξω αριστερά- που μοιάζει να τον βοηθάει να ξεδιπλώσει τις αρετές του.

Από την άλλη ο Πέπε επανεμφανίστηκε κι αυτό συνιστά από μόνο του θετική εξέλιξη. Ο καλός Πέπε έχει λείψει από τη Γιουβέντους των δύο τελευταίων σεζόν κι είναι ευκταίο ο ποδοσφαιριστής να επιστρέψει, αφήνοντας πίσω την περιπέτεια που αντιμετώπισε.

Τρίτον, ο Πογκμπά απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο παικταράς είναι. Δε χωράει περαιτέρω ανάλυση. Ο έτερος Γάλλος, ο Κομάν, μας έδωσε έναν ακόμη λόγο να χαιρόμαστε. Πέτυχε γκολάρα, ήταν κινητικότατος και πάνω από όλα απέδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Γαλλία και Γιούβε ταυτίζονται πλέον κι ίσως βρήκαμε το επόμενο μεγάλο νούμερο «11» της Βέκια Σινιόρα. Αρκεί να δουλέψει, να μείνει προσγειωμένος και να αρπάξει τις ευκαιρίες, που του αναλογούν, από τα μαλλιά. Όπως ακριβώς έκανε ο Πογκμπά.

Εν κατακλείδι, περισσότερο ροτέισον ίσον περισσότερη φρεσκάδα, διάθεση και ενέργεια. Ας το καλοσκεφτεί ο προπονητής και επιτέλους ας τολμήσει να το εφαρμόσει σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί οι παίκτες είναι άνθρωποι και μπορεί η κόπωση να φανεί στην απόδοση και να οδηγεί σε κάποιο τραυματισμό. Αυτά. Ατενίζουμε το μέλλον με λίγη περισσότερη αισιοδοξία.

Φόρτσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου