16 Ιαν 2015

Όταν μια ομάδα δημιουργεί η ίδια έναν σούπερ σταρ

Ο πανικός που επικρατεί γύρω από τον Πολ Πογκμπά είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθεί από εδώ και πέρα η Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ταλέντα στο ποδόσφαιρο έχουν υπάρξει πάμπολλα αλλά δεν εξελίσσονται όλοι σε παικταράδες. Είναι μεγάλη η διαδρομή και την βαδίζουν μόνο όσοι είναι πραγματικά ταλέντα, έχουν τρελή διάθεση για δουλειά, έχουν μυαλό και έχουν και μια ομάδα που μπορεί να τους υποστηρίξει.

Ο Πογκμπά είναι (και) τυχερός γιατί τα έχει όλα αυτά και αν η Γιουβέντους κερδίζει από το ταλέντο, το μυαλό και την δουλειά του Γάλλου, αυτός επωφελείται από την ομάδα στην οποία βρίσκεται.

Οι μπιανκονέρι είναι ένα τοπ-κλαμπ και ως τέτοιο λειτουργεί πλέον στην περίπτωση του Γάλλου. Η πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του ήταν μια κίνηση-ματ αφού αφενός δένει τον Πογκμπά στο Τορίνο μέχρι το 2018, αφετέρου βάζει την Γιούβε σε θέση ισχύος σε ενδεχόμενες συζητήσεις για πώληση του.

Με βάση τα ρεπορτάζ από την Ιταλία, τα όσα λέει η διοίκηση αλλά και τα όσα λέει ο ίδιος ο παίκτης, είτε απευθείας είτε μέσω του Μίνο Ραϊόλα, θέμα αποχώρησης δεν υπάρχει. Ο Γάλλος είναι ευτυχισμένος στο Τορίνο, καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τον βοηθάει συνεχώς να βελτιώνεται και φυσικά κατακτά τίτλους και διεκδικεί κι άλλους.

Ακόμη όμως κι αν πάρουμε το σενάριο συζητήσεων το καλοκαίρι για πώληση του, ο 21χρονος σταρ θα ανεβάσει με την μία οικονομικό επίπεδο τους μπιανκονέρι αφού ήδη κυκλοφορούν ρεπορτάζ στον ευρωπαϊκό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Γιούβε δε συζητάει πρόταση που δεν θα αφορά... τριψήφιο αριθμό εκατ. ευρώ.

Υπερβολικό θα πει κάποιος αλλά έχουμε πολλά παραδείγματα παικτών που έχουν πουληθεί τα τελευταία χρόνια για 60, 70, 80 και 90 εκατ. ευρώ χωρίς να το αξίζουν. Γιατί να μην πάει, με την ίδια λογική, ο Πογκμπά στα 100;

Με τα ως τώρα δεδομένα, βέβαια, ο Γάλλος θα παραμείνει στο Τορίνο και την επόμενη σεζόν. Το είπε ο ίδιος, το είπε ο Ραϊόλα, το είπε και ο Μαρότα. Αρα, το αγωνιστικό κέρδος για την Γιουβέντους είναι τεράστιο.

Παράλληλα, όμως, κερδίζει και από τα συνεχή δημοσιεύματα σε Αγγλία (Γιουνάιτεντ-Σίτι), Ισπανία (Ρεάλ) και Γαλλία (Παρί). Κερδίζει γιατί για πρώτη φορά μετά από χρόνια δημιουργεί η ίδια έναν σούπερ σταρ και αυτό, αυτομάτως, αποδεικνύει και ότι δουλεύει σωστά σε αυτό το θέμα.

2 σχόλια:

  1. Παίδες είναι απλά τα πράγματα!Η Γιούβε δεν πουλούσε ποτέ ούτε αβίαστα,ούτε αλόγιστα και ούτε κατ'ανάγκη,αν εξαιρέσουμε το καλοκαίρι του "σκανδάλου"!Και εννοείται πως όταν πουλάει κάποιον ποδοσφαιριστή έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του,είτε αυτός είναι μεγάλο όνομα είτε είναι ανερχόμενο ταλέντο.Και ευτυχώς αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά το έχεις προσεγγίσει. Αν δει κάποιος πίσω στο χρόνο, 8 στις 10 κάπως έτσι δούλευε το πλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή