4 Ιαν 2015

Η αρνητική φήμη που κουβαλάει ο Αλέγκρι και ο πραγματικός στόχος της διοίκησης

Ο Αλέγκρι διαψεύδει όσους υποστήριζαν ότι δε ζητάει μεταγραφές αλλά το θέμα είναι να διαψεύσει και η διοίκηση τους οπαδούς.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Από την πρώτη του μέρα στο Τορίνο ο Αλέγκρι έχει υποχρεωθεί να ζει με το φάντασμα του Κόντε, κάτι που μόνο δίκαιο δεν είναι, όπως έχει υποχρεωθεί να διαβάζει και να ακούει ότι φταίει ακόμη και για αυτά που δεν φταίει.

Η φήμη του προπονητή που δεν δυσκολεύει την διοίκηση θα τον ακολουθεί πάντα μετά από όσα έγιναν στη Μίλαν αλλά στη Γιουβέντους βγάζει ένα διαφορετικό προφίλ. Αυτό γίνεται κατανοητό αν διαβάσει κανείς όλα τα ιταλικά ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων και όχι μόνο αυτά των... προβεβλημένων, οι οποίοι έχουν καθαρά φιλικότατες σχέσεις με άτομα που επέλεξαν να μην είναι πλέον στη Γιούβε.

Ο Αλέγκρι έχει κάνει σαφές από τον Νοέμβριο ότι για τον Ιανουάριο θέλει πάση θυσία ένα 10άρι. Τον παίκτη που θα παίζει πίσω από τους δύο επιθετικούς και έτσι θα απελευθερώσει και τον Βιντάλ, ο οποίος θα μπορέσει να επιστρέψει στο κέντρο.

Επειδή η αλλαγή συστήματος από 3-5-2 σε 4-3-1-2 ήταν κάτι που το χρειαζόταν η Γιουβέντους, ο Αλέγκρι θέλει το 10άρι που θα αποκτηθεί να είναι παίκτης επιπέδου. Να μπορεί να εγγυηθεί, δηλαδή, ότι οι μπιανκονέρι θα παίξουν σωστά το σύστημα και θα αλλάξουν εντελώς αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο Αλέγκρι τον θέλει αυτόν τον παίκτη και τον έχει ζητήσει. Πολλές φορές μάλιστα. Αυτός, επομένως, αυτό που έπρεπε να κάνει, το έκανε. Το θέμα είναι τι θα κάνουν τώρα οι διοικούντες. Τα τρία ονόματα που ακούστηκαν εξαρχής (Σνάιντερ, Σακίρι, Ντιαμάντι) έγιναν δύο (αποκλείστηκε ο εξτρέμ Σακίρι) και τώρα, θεωρητικά, είμαστε ανάμεσα σε Σνάιντερ και Ντιαμάντι.

Ανάμεσα σε αυτούς, για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Το να αναφέρεται το όνομα του Ντιαμάντι, που προτίμησε να πάει στην Κίνα πριν ένα χρόνο για τα λεφτά, είναι τραγικό... Ο λόγος που ακούγεται όμως είναι καθαρά οικονομικός αφού για τον Σνάιντερ θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα. Από την άλλη, βέβαια, ο Ολλανδός δεν έχει δικαίωμα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που έχει ο Ιταλός...

Με λίγα λόγια, ο Αλέγκρι έχει πείσει την διοίκηση ότι είναι απαραίτητο να αποκτήσει το 10άρι αλλά θα είναι καλύτερο αν καταφέρει και η διοίκηση να πείσει τους οπαδούς ότι είναι διατεθειμένη να κάνει άμεσα ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Οσο δύσκολο κι αν είναι τον Ιανουάριο να βρεις τον κατάλληλο παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου