18 Ιουν 2015

Ο πιο ωραίος άσχημος φεύγει και το Νο 10 αναζητά κάτοχο

Ο Κάρλος Τέβες ήρθε, έπαιξε, τίμησε το Νο 10 και υπενθύμισε στη Γιουβέντους ότι πρέπει να βρει τον μόνιμο κάτοχο του.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

«Θα είσαι πάντα ο πιο ωραίος άσχημος στην ιστορία της Γιουβέντους», έγραψε ένας Ιταλός δημοσιογράφος κάνοντας τον απολογισμό της διετίας Τέβες στο Τορίνο. Ολοι, φυσικά, θα θέλαμε ο απολογισμός να γίνει στην τριετία αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις την καρδιά του άλλου. Μπόκα ήθελε, Μπόκα θα έχει. Καλύτερα να την είχε το 2016 αλλά, είπαμε, αυτό ήθελε και η Γιούβε δεν θα του σταθεί εμπόδιο.

Οπως και να έχει, ο Τέβες όντως θα μνημονεύεται πάντα με ωραίο τρόπο από όλους μας. Με ωραίες αναμνήσεις, ωραία γκολ, ωραίους πανηγυρισμούς, ωραίες φωνές, ωραία σπριντ για να γυρίσει στην άμυνα και να μαρκάρει...

Γενικά, όσα έκανε ο «Απάτσε» σε αυτά τα δύο χρόνια ως μπιανκονέρο ήταν ωραία. Ηταν αυτά που περίμενε η Γιουβέντους από αυτόν όταν του έδινε τη φανέλα με το Νο10, η οποία είχε μείνει χωρίς κάτοχο για μία σεζόν (2012-13) μετά την αποχώρηση του αρχηγού.

Η αποστολή του Τέβες, πέρα από τα γκολ ή τους τίτλους, ήταν βασικά να τιμήσει αυτή τη φανέλα για όσο θα την είχε στην πλάτη του. Δεν ήταν, δηλαδή, μια εύκολη αποστολή με δεδομένη την ιστορία που έχει το 10 στην Κυρία αλλά ο Αργεντίνος την έφερε εις πέρας. Το τίμησε το 10 όπως έπρεπε και κατάφερε, έστω μέσα σε μόλις δύο χρόνια, να κάνει αυτή τη φανέλα ακόμη πιο βαριά για τον επόμενο.

Ποιος θα είναι αυτός; Καλή ερώτηση και ελπίζουμε να είναι καλή και η απάντηση. Σε αυτή τη νέα εποχή που μπαίνει η Γιουβέντους, σε μια εποχή όπου όλοι πλέον θέλουν και ζητούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα ξανά, η διοίκηση θα πρέπει να βρει τον παίκτη που θα τιμήσει το Νο10 για χρόνια. Τον παίκτη που θα είναι, δηλαδή, το «σύμβολο» της νέας ομάδας που θα έχει ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή και της Ευρώπης.

Κάποιοι θα πουν ότι λόγω αγωνιστικών χαρακτηριστικών και ηλικίας, ο κατάλληλος μπορεί να είναι ο Ντιμπάλα. Αλλοι, στην Ιταλία, λένε ήδη ότι λόγω σχέσης με τη Γιουβέντους αλλά και αξίας, την οποία φέτος έδειξε σε όλο τον κόσμο, ενδεχομένως να την αξίζει ο Μαρκίζιο. Ο καθένας, με λίγα λόγια, μπορεί να επιλέξει και έναν. Αυτό που έχει σημασία, είναι να βρεθεί αυτός ο ένας...

5 σχόλια:

  1. Yπό προϋποθέσεις θα μπορούσε το 10 να πάει στον Πογκμπά. Αλλά ο Γάλλος είναι φευγάτος, άντε να μείνει άλλη μια χρονιά το πολύ... Θα είναι καλή επιλογή ο Μαρκίζιο. Εκτός αν έρθει ο Όσκαρ που λένε και το δώσουν σε αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άποψη μου,ο Κλαούντιο
    Ήταν ο καλύτερος μας μέσος και ο καλύτερος παίκτης μετά τους Τεβεζ και Μπουφόν και του αξίζει η αναγνώριση που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια,όντας στη σκιά των Πίρλο, Βιντάλ,Πογκμπα

    Ο Ντιμπαλα δε νομίζω να αντέξει τη φανέλα...ας αρχίσει με το 16 και βλέπουμε ;)

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΜΑΝΟ. ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΙΚ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ 10. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΤΗΚΑΜΕ. ΚΑΛΟΣ, ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ 10.

      Διαγραφή
  3. Τον ευχαριστούμε για όλα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τίμησε τη φανέλα και αυτό είναι αλήθεια. Εγω δεν ήμουν σίγουρος πως θα προσφέρει. Τελικά με διεύψευσε.

    Κώστας από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον θυμάμαι στο διηπειρωτικό με τη Μίλαν του 2003. Έκανε τρομερα πράγματα. Τότε έπρεπε να κινηθεί η δίοικηση να τον φέρει στο Τορίνο. Δυστυχώς δεν το κάνε τότε αλλά μετά από μια δεκαετία και δικαιώθηκε παρότι πέρασαν τα χρόνια. Γενικά η Γιούβε έχει ένα θέμα με τους επιθετικούς. Από την χρυσή εποχή του Βιάλι και του Ραβανέλι μέχρι τον ερχομό του Τέβεζ στην επίθεση έπαιζε ο κάθε άμπαλος. Ιντζάγκι, Κοβάσεβιτς, Αμορόζο, Ζαλαγιέτα, Αμάουρι....Πως να πηγαίναμε μπροστά. Δυστυχως φοβάμαι ότι 10αρι αλλά Τέβεζ δεν θα έρθει. Μακάρι να βγει ο Ντυμπαλά. Επιτέλους πάρτε ένα εξτρέμ. Πάρε τον Reus να πετάξει η ομάδα και άσε τα βαρειά φορ.

    Δημήτρης, Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή