17 Ιουν 2015

Για τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν, θα πει τώρα κανένας κάτι;

Ποιος θυμάται σήμερα, μετά από τόσους μήνες, το ρεσιτάλ μικροπρέπειας και κωμωδίας που είχε δώσει ο προπονητής της Ρόμα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Τορίνο όταν και ο Τότι και η παρέα του το έχασαν με 3-2;

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Μάλλον κανένας αλλά καλό να είναι να θυμόμαστε τον πόλεμο που έκαναν για εβδομάδες πως αδικήθηκαν, πως νιώθουν ριγμένοι, πως, πως, πως… Όταν δεν μπορείς να φτάσεις κάποιον, τον μειώνεις και ρίχνεις λάσπη. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει το «πες, πες, κάτι θα μείνει». Εδώ δεν έμεινε τίποτα.

Η Γιουβέντους πήρε πανεύκολα ένα καθαρό πρωτάθλημα, αφήνοντας πολύ πίσω τους τζαλορόσι που έδωσαν μέχρι τελευταία αγωνιστική τη μάχη για να μη βγουν τρίτοι. Ήταν ποτέ δυνατόν αυτή η ομάδα να μας έπαιρνε το σκουντέτο; Όχι βέβαια.

Στο πρωτάθλημα που θα αρχίσει σε λιγότερο από τρεις μήνες, η νταμπλούχος Ιταλίας θα ξεκινήσει και πάλι από την ξεκάθαρη θέση του φαβορί. Ούτε η Ρόμα, ούτε η μαχητική φέτος Λάτσιο, ούτε φυσικά οι ομάδες του Μιλάνου μπορούν να μπουν σφήνα στα σχέδια μας. Πόσω μάλλον η Νάπολι. Η Φιορεντίνα ποτέ δεν άνηκε σε αυτήν την κατηγορία.

Το θέμα είναι να ξέρουμε εμείς που πάμε και να μην παρασυρθούμε. Αυτά που δεν μπορούν να πετύχουν μέσα στα γήπεδα, τα προκαλούν με πλάγιους τρόπους. Και; Η ιστορία γράφει και η φανέλα ράβει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Και κύπελλο πλέον!

Στην αρχή της νέας Serie A, όταν όλοι θα είναι διψασμένοι για να σπάσουν το σερί μας, θα δούμε πάλι πράγματα και θάματα. Ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα θα είναι αρκετό. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει την ομάδα που έχει ένα πλάνο και δουλεύει κάτω από συγκεκριμένες συντεταγμένες

Και η ομάδα που διοικεί ο Αντρέα Ανιέλι έχει ξεκάθαρο πλάνο. Το πλάνο που θα την κάνει πρωταθλήτρια για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

4 σχόλια:

  1. Είσαι ήρωας που αφιέρωσες τόση ώρα για να ασχοληθείς με τον βιολιτζή-πουθενά (στον προπονητή τους αναφέρομαι που μετά τις φάπες το γύρισε στη μπαζαβιόλα) και μια ομάδα που έχει λιγότερα Πρωταθλήματα από την Προ Βέρτσελι. Ήρωας πραγματικά! :)

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα-χα-χα. Καλό! Πού να θυμούνται τώρα.
    Είναι βαριά η… επιτυχία της Γιούβε και τους έχει κάτσει στο στομάχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πάρτη μας. Οτι κι αν λένε δεν ιδρώνει τ’ αυτί μας. Ιδρώνουμε μόνο να σηκώνουμε κούπες. ΦΟΡΤΣΑ ΓΙΟΥΒΕ.
    Χτες έμαθα για το blog σας. Εξαιρετική δουλειά παιδιά. Ελειπε κάτι τέτοιο.
    Τα σέβη μου
    Κώστας από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος μωρέ; Ο Βαλαώρας της Ιταλίας; Τι να μας πει και ο Τότι από την ποδοσφαιρική ζωή του. Μια ζωή κλάψα και δικαιολογίες. Απορρώ γιατί τον θεωρούν παίκτη με ήθος. Με κάθε ευκαιρία δείχνει τον πραγματικο του εαυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή