15 Ιουν 2015

Πώς και γιατί ο Αντρέα Ανιέλι κοίταξε κατάματα έναν εφιάλτη και τον ξόρκισε

Οι τιφόζι της Γιούβε έχουν μια πολύ ευαίσθητη χορδή. Και αυτή δεν είναι άλλη από τους 39 νεκρούς οπαδούς στις Βρυξέλλες, τριάντα χρόνια πριν. Είναι ένα θλιβερό-τραγικό γεγονός που κανένας δεν ξεχνά.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, η διοίκηση με λανθασμένη πολιτική και λογική, έκανε πως δε συνέβη τίποτα. Τι εννοούμε με αυτό; Πως είχε επιλέξει να μην αναφέρεται στο γεγονός, νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο το ξόρκιζε. Δεν ήταν όμως έτσι.

Οι οπαδοί από την πλευρά τους, σε κάθε ευκαιρία που δίνονταν, έδειχναν έμπρακτα πως είναι ένα γεγονός συνδεδεμένο με την ομάδα. Την ιστορία τη δέχεσαι και συμπορεύεσαι μαζί της, όποια και αν είναι αυτή. Καλή, κακή ή δραματική.

Ένας άνθρωπος κατάφερε να βάλει στο κάδρο την υπόθεση Χέιζελ και να δείξει πως η ομάδα δεν μπορεί να κάνει πως δε έγινε τίποτα. Ένας άνθρωπος ήταν αυτός που κοίταξε τον εφιάλτη της ομάδας κατάματα και χωρίς να τον φοβηθεί, επιχείρησε να τον ξορκίσει. Αυτός είναι ο Αντρέα Ανιέλι.

Επί της προεδρίας του, η Γιουβέντους όταν πρέπει, χωρίς να καπηλευτεί το τραγικό γεγονός, αναφέρεται και τιμά τους αδικοχαμένους ανθρώπους στον καταραμένο τελικό των Βρυξελλών. Στα εγκαίνια του γηπέδου, οι 39 άγγελοι είχαν τη δική τους ξεχωριστή αναφορά. Στο μουσείο της Γιουβέντους το ίδιο. Στο σάιτ της ομάδας, όποτε κρίνεται σκόπιμο, γίνονται οι απαραίτητες αναφορές.

Ο Αντρέα Ανιέλι αποφάσισε να αλλάξει τακτική ο σύλλογος και να κάνει δικό του ένα τραγικό γεγονός. Είναι μια κίνηση που όσοι παρακολουθούν τις κινήσεις της ομάδας εδώ και χρόνια, βλέπουν τη διαφορά του χθες και του σήμερα.

Ο πρόεδρος έχει καταφέρει να αλλάξει πολλά στην ομάδα. Έχει περάσει μια νέα λογική στη Γιουβέντους και την οδηγεί σε υγιή μονοπάτια. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει όραμα, υπάρχει πλάνο. Αυτό φαίνεται όχι μόνο από τους τίτλους αλλά και από εξωγηπεδικές κινήσεις όπως αυτή. Μπράβο του…

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ GRUPPO GRECO ΚΑΙ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ GOBBO ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΙΝΟΥΣ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΦΑΜΙΛΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή