11 Ιουν 2015

Πώς μια ομάδα μπορεί να αλλάξει μια ποδοσφαιρική σχολή που καταρρέει

Αν το ιταλικό ποδόσφαιρο θέλει να αλλάξει, ο δρόμος που πρέπει να πάρει είναι μονόδρομος.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Να ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμα της Γιουβέντους. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες ο Αντρέα Ανιέλι είπε ουσιαστικά δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η Γιούβε έχει μπει στο σωστό δρόμο και το μέλλον της είναι εγγυημένο.

Το δεύτερο είναι ότι αυτή η επιτυχία δεν βασίζεται στη δομή, την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα του ιταλικού ποδοσφαίρου στο σύνολο του αλλά σε αυτά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τη διοικούν και δουλεύουν για αυτή.

Αλήθειες είπε ο Ανιέλι. Οχι γιατί είναι ο πρόεδρος της Γιουβέντους αλλά γιατί τον επιβεβαιώνουν τα γεγονότα, οι αριθμοί, η προοπτική που υπάρχει. Ενα κλαμπ που το 2010 βρισκόταν σε ένα οικονομικό χάος, το 2015 βρίσκεται στο σημείο που τα έσοδα φτάνουν σχεδόν στα 350 εκατ. ευρώ.

Μία ομάδα που έδειχνε να μην έχει ξεκάθαρο τρόπο για το πώς θα συνέλθει, μετράει τέσσερα σερί πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, δύο σούπερ Καπ και παρουσία σε τελικό Champions League. Ενα περιβάλλον που το 2010 ήταν άρρωστο, το 2015 είναι απολύτως υγιές και πείθει τους πάντες ότι έχει τα καλύτερα μπροστά του.

Ολα αυτά η Γιουβέντους τα πέτυχε καταστρώνοντας ένα πλάνο, το οποίο ακολούθησε 100% και δεν ξέφυγε ποτέ από αυτό. Ενα αντίστοιχο πλάνο έχει και για το calcio στο σύνολο του και το είπε ο Ανιέλι την Δευτέρα: «Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα πείσουμε και την πλειοψηφία των ομάδων ότι πρέπει να μας ακολουθήσουν, να συνταχθούν δίπλα μας».

Σε μια Ιταλία που θέλει να επιστρέψει στο (ποδοσφαιρικό) επίπεδο του παρελθόντος, η Γιούβε είναι έτοιμη να κάνει αυτό που πάντα έκανε: Να μπει μπροστά, ως σημαιοφόρος του calcio, φέρνοντας την επιτυχία!

Οπως έκανε τόσες φορές χτίζοντας τις εθνικές ομάδες που έφτασαν στην κατάκτηση των Μουντιάλ, έτσι και τώρα η Κυρία είναι έτοιμη να δείξει τον δρόμο προς τους υπόλοιπους, προσφέροντας στην Ιταλία κάτι που δείχνει άγνωστο: Προγραμματισμό, δουλειά και εγγυημένο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου