16 Ιουν 2015

Πώς ο Πογκμπά μπορεί να γίνει ευεργέτης της Γιούβε!

Καλοκαίρι 2001 και οι αλλαγές που γίνονται στην ομάδα είναι κοσμογονικές μετά την απώλεια του τίτλου.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Il Consigliere

Ο Μαρσέλο Λίπι επιστρέφει «σπίτι» του παίρνοντας τη θέση του Κάρλο Αντσελότι και σούπερ σταρ της ομάδας, Ζινεντίν Ζιντάν αποχωρεί με προορισμό της Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του αστρονομικού για εκείνη την εποχή ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ. Αποχωρούν επίσης οι Ιντσάγκι, Κοβάσεβιτς, φαν ντερ Σάαρ.

Τα περισσότερα από αυτά τα deals είχαν κλείσει από το Γενάρη, θα αποκαλύψει χρόνια αργότερα ο Λουτσιάνο Μότζι, ο οποίος είχε ήδη βρει τους επόμενους στόχους στους οποίους θα επένδυε. Έπρεπε να έρθουν παίκτες ποιοτικοί που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Ποιοι ήρθαν;

Οι Τζανλουίτζι Μπουφόν - Λιλιάν Τιράμ πακέτο από την Πάρμα, οι Πάβελ Νέντβεντ - Μαρσέλο Σάλας από τη Λάτσιο και ο Κρίστιαν Ζενόνι. Οι δυο τελευταίοι - Σάλας/Ζενόνι- μπορεί να μην έπιασαν, οι τρεις πρώτοι όμως...

Γιατί έκανα αυτό το ταξίδι στο χρόνο; Γιατί θεωρώ πως η ομάδα έχει την ευκαιρία με την πώληση ενός και μόνο ποδοσφαιριστή να βάλει θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.
Και ω! Τι σύμπτωση, είναι και αυτός Γάλλος. Ο Πολ Πογκμπά.

Ο Ζιντάν έφυγε στα 29 του, ο Πογκμπά είναι μόλις 22. Σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, το θέμα όμως είναι αν ο ίδιος πιστεύει μέσα του στο πρότζεκτ της ομάδας.

Ο Πογκμπά έχει συμβόλαιο με τη Μεγάλη Κυρία μέχρι το 2019 με τις ετήσιες απολαβές του να κυμαίνονται στα 4 - 4,5 εκατ. ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπαίναμε καν σε διαδικασία να συζητάμε για τυχόν μετακίνηση. Μόνο που εδώ η υπόθεση έχει «ψωμί».

Αν ο Πογκμπά κλείσει τα αυτιά του σε όλα λέγονται και γράφονται, όπως κάνει για παράδειγμα ο Μοράτα και δηλώσει ξεκάθαρα πως το μέλλον γι' αυτόν είναι η άρρηκτα συνδεδεμένο με τους «μπιανκονέρι», τότε είμαι βέβαιος πως αυτή, η συγκεκριμένη διοίκηση, δεν πρόκειται να τον πουλήσει. Το θέμα όμως είναι να ξεκαθαρίσει ο ίδιος το τι ακριβώς θέλει και φυσικά να πιστέψει σε αυτό που γίνεται στο Τορίνο.

Αυτό τόνισε και ο Μασιμιλιάνο Αλέκγρι σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Gazzetta dello Sport. «Αν πωληθεί ο Πογκμπά, τι θα πείτε;», τον ρώτησαν. «Προφανώς και θα είναι μια επιλογή της διοίκησης και όχι του τεχνικού επιτελείου. Αλλά σε συγκεκριμένα ποσά είναι δύσκολο να αρνηθείς. Αν, όμως, ο Πογκμπά μείνει, πρέπει να το κάνει με το μυαλό του, χωρίς να το μετανιώσει. Γιατί αυτό που πετύχαμε φέτος αποτελεί μόνο την αρχή και για να χτίσουμε το μέλλον της Γιούβε χρειάζονται ποδοσφαιριστές νέοι και γεμάτοι κίνητρα, εκτός από ανθρώπους ικανούς να τους μεταδώσουν το σωστό πνεύμα».

Αν αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες περί αστρονομικών προτάσεων που ξεπερνούν ακόμα και τα 100 εκατομμύρια ευρώ (οι άγγλοι αναφέρουν ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να προσφέρει 110 εκ. ευρώ στη Γιούβε και τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ το χρόνο καθαρά για πενταετές συμβόλαιο στον ποδοσφαιριστή χωρίς να υπολογίζονται μπόνους!), ισχύουν, τότε προσωπική μου άποψη είναι ότι η διοίκηση πρέπει να πουλήσει τον Γάλλο.

Το αν πραγματικά αξίζει τόσα χρήματα, ας το αφήσουμε στην άκρη. Με την υπεραξία που έχει προσδώσει το μάρκετινγκ στους σημερινούς ποδοσφαιριστές, τίποτα πλέον δεν προκαλεί εντύπωση.

Επαναλαμβάνω, στη σωστή τιμή που λέει και ο δαιμόνιος μάνατζερ του Πογκμπά, Μίνο Ραϊόλα, καλό θα είναι να πωληθεί και τα χρήματα που θα εισπραχθούν, να επενδυθούν σε 2-3 παίκτες κορυφαίας ποιότητας που μαζί με το υπάρχον υλικό αλλά και αυτούς που θα αποκτηθούν ή έχουν ήδη αποκτηθεί να εκτοξεύσουν τη Γιούβε...

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ. Ενας παίκτης τύπου Πογκμπά ούτε θα δεθεί ποτέ ούτε σημαία σου θα γίνει. Οποτε είναι καλό να τους πουλήσεις με καλά λεφτά και να τα επενδύσεις. Το παράδειγμα που έφερες επί Μότζι είναι εκτος από εύστοχο και οδηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη αμα κατσει μια δεκαετια πως εισαι σιγουρος οτι δεν θα δεθει με την ομαδα που ειδη εχει δεθει και δεν θα γινει και σημαια μας . Στα 21 και ειναι ενας απο τους 3-4 καλυτερους μας και μεγαλη παιχτουρα

      Διαγραφή
    2. Σίγουρος δεν είμαι. Είσαι εσύ σίγουρος για το αντίθετο; Ιδια επιχειρήματα μπορούμε να πούμε και οι δύο. Πιστεύω πως και ο ίδιος βλέπει τη Γιούβε πολύ σοβαρά για να πάρει εμπειρίες και να ενηλικιωθεί ποδοσφαιρικά αλλά για μεταβατικό στάδιο. Είναι παιχτούρα. Δεν έγραψα ούτε είπα κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ GRUPPO GRECO ΚΑΙ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ GOBBO ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΙΝΟΥΣ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΦΑΜΙΛΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΑΦΤΟ ΑΛΛΕΣ 33 ΦΟΡΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΩΡΩΣΗ ΜΕ ΠΕΤΥΧΕΣ ΑΔΕΛΦΕ. ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΕΘΥΜΑΝΑ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΣΑΜΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΓΙΟΥΒΕ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΦΙΛΕ.

      Διαγραφή