24 Ιουν 2015

Οι απίθανοι τύποι που πλασάρονται ως επενδυτές στο calcio

Με ενδιαφέρον διαβάζει κανείς τις εξελίξεις στην Κατάνια με την σύλληψη του προέδρου της.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Αντονίνο Πουλβιρέντι είναι γνωστή περίπτωση για όσους ασχολούνται με την Ιταλία χρόνια. Το γεγονός ότι αυτός ο τύπος κατάφερνε να πλασαριστεί ως επενδυτής στο calcio, απλά αποδεικνύει γιατί η Ιταλία πέρασε (και περνάει) δύσκολα ποδοσφαιρικά χρόνια. Ο Πουλβιρέντι, λοιπόν, συνελήφθη με την κατηγορία του στησίματος και υπάρχουν και τηλεφωνικές υποκλοπές, λένε, που τα αποδεικνύουν όλα.

Η λογική, επομένως, λέει ότι ο εισαγγελέας Στέφανο Παλάτσι, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κάρλο Ταβέκιο και όλοι όσοι είναι αρμόδιοι, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Οπως ξέρει και ο Τύπος τι πρέπει να ζητήσει από την δικαιοσύνη. Οπως ξέρει και ο ίδιος ο Πουλβιρέντι, στο φινάλε, τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα εναντίον της ομάδας του και του ίδιου.

Και το ξέρει γιατί ο Πουλβιρέντι υπήρξε ένας από αυτούς που πολύ εύκολα επικαλούνταν αυτό που έγινε το 2006 για να πει την ατάκα του στις εφημερίδες. Το ίδιο έκανε και κάνει και ο Ενρίκο Πρετσιόζι της Τζένοα, ο οποίος, κατά διαβολική σύμπτωση, επίσης είχε πιαστεί στα πράσα (πιο πράσα δεν γίνεται...) να στήνει ματς.

Στη λίστα, φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι. Οπως ο αξέχαστος -κι ας έφυγε από την Κάλιαρι- Μάσιμο Τσελίνο, ο οποίος είχε κάνει και φυλακή κάτι μέρες, εβδομάδες για οικονομικά θέματα.

Αυτοί οι τύποι, τύποι σαν αυτούς για την ακρίβεια, κατάφεραν να πλασαριστούν στο ιταλικό ποδόσφαιρο σαν «θύματα» τα προηγούμενα χρόνια και ο λόγος τους, τα παράπονα τους, θεωρήθηκαν και αξιόπιστα... Στη ζωή, όμως, έρχεται η ώρα της κρίσης για όλους και στο τέλος αποδίδεται δικαιοσύνη.

Και πιάνονται οι πραγματικοί «απατεώνες»...

4 σχόλια:

  1. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...
    Με τη δική μας υπόθεση (επιστροφή των των 2 πρωταθλημάτων) υπάρχει κάτι νεότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έδωσες μια καλή αφορμή γι αυτό το θέμα: http://famigliabianconera.blogspot.gr/2015/06/blog-post_3.html

      ΥΓ: Fighters Roma; Πώς κι έτσι;

      Διαγραφή
    2. Μου άρεσε το έμβλημα τους.
      http://www.dysworld.com/foto_persone/416067999fighter.jpg
      Ελπίζω να μην σας ξενέρωσα.

      Διαγραφή