24 Ιουλ 2015

Δες την Γιουβέντους με μόλις 13 ευρώ!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σούπερ Καπ Ιταλίας θα διεξαχθεί εκτός Ιταλίας. Αυτή θα είναι συνολικά η πέμπτη φορά την τελευταία δεκαετία που η πρωταθλήτρια και η κυπελλούχος ή φιναλίστ θα παίξουν έξω από την χώρα τους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Drugho

Φέτος το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για τις 8 Αυγούστου στο γήπεδο της Σαγκάης με τη Γιούβε να κοντράρεται με την Λάτσιο. Η Λίγκα έχει καταφέρει να κάνει μια κερδοφόρα μπίζνα (και για την ίδια και για τις ομάδες) ένα θεσμό που δεν έχει τόσο μεγάλη αίγλη αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για ν’ ανοίξουν ή να εδραιωθούν κάποιες νέες αγορές.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από τις τελευταίες πέντε φορές εκτός Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτή που θα γίνει σε λίγες ημέρες, οι τέσσερις ήταν στην Κίνα. Τεράστια αγορά η κινέζικη και η Γιουβέντους όχι μόνο δίνει βάση στα σημεία των καιρών αλλά επενδύει και σε αυτά.

Ήδη εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετία και βάλε, επί τριανδρίας στο τιμόνι του συλλόγου, σερβίρει το σάιτ της και στα κινέζικα, βλέποντας από τότε πως μπορεί να επενδύσει σε έναν λαό που δεν έχει ποδοσφαιρική κουλτούρα αλλά του αρέσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Δεν είναι κακό αυτό αλλά δεν είναι κάτι που ενθουσιάζει τους τιφόζι. Δίνοντας τον πρώτο επίσημο αγώνα, αγώνα που διακυβεύεται μια κούπα μάλιστα, εκτός των συνόρων ενώ είναι μια αμιγώς ιταλική υπόθεση, ξεκαθαρίζεις πως σ’ ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα. Έτσι είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο και δε χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε εκτός από το να το επισημαίνουμε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τιμοκατάλογος των εισιτηρίων του συγκεκριμένου αγώνα. Θα μπορούσε να διαφημίσει το παιχνίδι κάποιος λέγοντας «δες τη Γιούβε με μόλις 13 ευρώ!», γιατί υπάρχουν εισιτήρια που κοστίζουν τόσο. Δεν είναι όμως έτσι. Βλέποντας το σχεδιάγραμμα με τις τιμές, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πως το «τυράκι» φαγώθηκε ήδη. Ελάχιστα κομμάτια σε μια θέση όπου ο… ψωριάρης είναι χώρια.

Η αλήθεια είναι πως για να δει κάποιος τον ματς σε μια χώρα που λίγοι έχουν πολλά λεφτά και πολλοί έχουν λίγα, χρειάζεται να δώσει κάτι παραπάνω από τα δικά τους μεροκάματα. Για μερικούς μπορεί να είναι και… μηνιάτικο. Αλλά σε σχεδόν ενάμιση δισεκατομμύριο ανθρώπους θα βρεθούν αυτοί που θα γεμίσουν το γήπεδο για να φωνάξουν forza Juve ή forza Lazio.

Η μέση τιμή είναι 72 με 131 ευρώ αφού μέσα σε αυτά τα κόστη κυμαίνονται τα περισσότερα εισιτήρια του τελικού. Σε αυτό φυσικά δεν ευθύνονται οι ομάδες. Αυτά είναι δουλειά της Λίγκας που έκλεισε τη συμφωνία και της διοργανώτριας αρχής (που είναι η πόλη που επενδύει πάνω στο ιταλικό ποδόσφαιρο).

Ο τιμοκατάλογος των εισιτηρίων και πού θα βρίσκονται οι οπαδοί των δύο ομάδων


Κάποιοι θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και θα δουν την ομάδα τους από κοντά. Δεν θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον όμως να εφάρμοζαν την ίδια λογική στην Ευρώπη. Να έκαναν δηλαδή τους τελικούς του Σούπερ Καπ σε ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχει έντονο ιταλικό οπαδικό στοιχείο;

Κάτι τέτοιο φοβίζει γιατί το sold out δεν είναι σίγουρο. Για σκεφτείτε να γινόταν ο φετινός τελικός στο ΟΑΚΑ. Στην Ελλάδα υπάρχουν οπαδοί της Γιούβε αλλά και της Λάτσιο. Δε χωρά αμφιβολία αυτό. Ιδανικό για εμάς αλλά… Αλλά θα γέμιζε ποτέ το Ολυμπιακό Στάδιο σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Απίθανο.

Ούτε στην Ισπανία ή την Γερμανία ή οπουδήποτε αλλού θα υπήρχε η εισπρακτική επιτυχία ανάλογη με αυτή της Κίνας ή του Κατάρ πέρσι. Οπότε, ή στην Ιταλία ή στην πετυχημένη συνταγή των συγκεκριμένων αγορών.

Παρόλα αυτά, και χωρίς κάποια δόση ειρωνείας, με 13 ευρώ μπορείς να δεις τη Γιούβε.

5 σχόλια:

  1. Καλη επιλογη η Σαγκαι, για να ανοιξει η Ιταλικη αγορα... Ωραιο κειμενο, ευχαριστουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Dimitris. Αλλάζουν τα πάντα και εμείς τα ακολουθούμε.

      Διαγραφή
  2. @ Μακάρι να γινόταν στην Ελλάδα αλλά sold out δε θα είχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως να ειχαμε sold out και στην Ευρωπη αφου σιγουρα θα ταξιδευαν και οπαδοι απο την Ιταλια...αλλα ετσι δε θα ανοιγοταν η Liga σε μια καινουρια αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό όπως το θέτεις. Ναι, με εκδρομή-εκστρατεία από Ιταλούς μπορεί να πάλευαν για ένα sold out και στην Ευρώπη. Αλλά μην ξεχνάς πως δεν είναι και τελικός Champions League για να είχε τόσο κόσμο. Πάντως σωστή σκέψη.

      Διαγραφή