21 Ιουλ 2015

Τελικά; Πουλάμε ή δεν πουλάμε; Ενισχυόμαστε ή όχι;

Αποχαιρέτησε το Τορίνο ο Αρτούρο Βιντάλ. Νέος σταθμός της καριέρας του Μόναχο και η Μπάγερν. Ο Χιλιανός είναι ο τρίτος από τον βασικό κορμό που λέει «αντίο» το καλοκαίρι. Προηγήθηκε ο Κάρλος Τέβες και ακολούθησε ο Αντρέα Πίρλο.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Μείον τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές η νέα Γιούβε που έκανε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις βέβαια. Θα σταθούμε λίγο στις αποχωρήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή. Έφυγαν δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στο κέντρο και ένας επιθετικός.

Και οι τρεις τους ήταν ποδοσφαιριστές-βαρόμετρο για την ομάδα. Ο Τέβες μπορούσε από το πουθενά να κάνει γκολ και αναστάτωνε τις αντίπαλες άμυνες. Το πόδι του Πίρλο μπορούσε να αλλάξει ένα παιχνίδι ακόμη και στο 93’. Ο μαχητής Βιντάλ ήταν μια ξεχωριστή δύναμη στην σπονδυλική στήλη της ομάδας.

Κάποτε θα έφευγαν. Λογικό είναι αυτό και δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε. Ίσως μόνο για τον Βιντάλ γιατί έχει και άλλα χρόνια μπροστά του για καλό ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα που δημιουργείται όμως είναι πως ο Αλέγκρι καλείται να φτιάξει τη νέα ομάδα με νέα πρόσωπα σε νευραλγικές θέσεις.

Χωρίς Πίρλο και Βιντάλ, το κέντρο πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή. Και το κέντρο είναι το βασικό γρανάζι για την άμυνα και την ανάπτυξη μιας ομάδας. Ο Ιταλός μέσος μπορεί να μην μάρκαρε αλλά δημιουργούσε παιχνίδι. Μια έμπνευσή του, μια μπαλιά μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Ο Χιλιανός ήταν σκυλί του πολέμου με πολλές επιθετικές αρετές. Απώλεια και οι δύο. Και το πρόβλημα είναι πως έφυγαν μαζί.

Στην επίθεση το πρόβλημα είναι μικρότερο. Αν ο αντικαταστάτης του Τέβες βρίσκει δίχτυα, όπως έκανε πέρσι ο Μοράτα από εκεί που δεν τον περίμενε κανένας, τότε δε θα φανεί το κενό του. Θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω βέβαια για να μάθει το παιχνίδι της ομάδας.
Από τους τρεις βασικούς που έφυγαν από τους νταμπλούχους Ιταλίας το κενό του Βιντάλ θα είναι το μεγαλύτερο. Βέβαια, η κίνηση του Αρτούρο να φύγει -σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μαρότα ο ίδιος ποδοσφαιριστής ζήτησε μεταγραφή- σημαίνει και άλλα πράγματα. Δεν είναι απλά μια μεταγραφή. Είναι μια επιλογή που δείχνει να υποβαθμίζει την ομάδα.

Αλλά αυτά θα τα κουβεντιάσουμε στη συνέχεια…

3 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια αναλυση Don Vito, απλα παρα τις πολλες κινησεις η ομαδα αυτη την στιγμη ειναι στον αερα... Στο κεντρο που ηταν το δυνατο μας σημειο ολα αυτα τα χρονια εχουμε 2,5 κορυφαιους παικτες... Στην επιθεση εχουμε 4 σεντερ-φορ και εναν ταλαντουχο αλλα απειρο πρειφερειακο κυνηγο που αποκτυθηκε σε σκανδαλωδη τιμη...
    Σε ολα αυτα πρεπει να προστεθει οτι μετα απο την εξαιρετικη περυσινη σεζον ο Allegri πρεπει να σηκωσει δευτερη φορα το γαντι και να δειξει οτι εκτος απο το να διαχειριζεται ξερει και να χτιζει...
    Το μονο ενθαρυντικο για μενα οι δηλωσεις του Μαροττα χθες που δειχνουν οτι οι αγορες για την Γιουβε θα συνεχιστουν...
    Δεν ειμαι φαν των πολλων κινησεων, αλλα αυτη τη στιγμη που μιλαμε χρειαζομαστε τουλαχιστον 3 παικτες ενδεκαδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Οι πολλές κινήσεις την ίδια μεταγραφική περίοδο δημιουργούν ένα πρόβλημα διαχείρισης. Χρειαζόμαστε, όπως λες, τουλάχιστον τρεις ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές. Η νέα Γιούβε θα είναι διαφορετική από αυτή που βλέπαμε. Χρειάζεται δουλειά και υπομονή από όλους εμάς.

      Διαγραφή