21 Ιουλ 2015

Αλλιώς τα υπολογίζατε, αλλιώς σας ήρθαν. Κοινώς… την έχετε κάτσει…

«Φτερά έκαναν», όπως συνηθίζεται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις τα φετινά διαρκείας της ομάδας. Περί τα 28.000 κομμάτια είναι στα χέρια των -κυρίως- παλιών και -λιγότερο- νέων κατόχων. Οι τιφόζι θα είναι και πάλι εκεί! Στη θέση τους…

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Drugho

Τα τελευταία χρόνια, από την εποχή Calciopolis και μετά, έχει ξυπνήσει ο γίγαντας. Οι οπαδοί της Γιούβε ενώθηκαν περισσότερο από ποτέ. Η απόλυτη οπαδική συσπείρωση. Όμοια της δεν είχε ξανασυμβεί τις τελευταίες δεκαετίες στις ασπρόμαυρες εξέδρες.

Από τα 40.000 διαρκείας τα πρώτα χρόνια στο Ντέλε Αλπι, ο χρόνος είχε αρχίσει να μετρά αντίθετα. Το παγωμένο στάδιο του Τορίνο ακόμη και με τόσο κόσμο δεν ήταν ποτέ έδρα για την ομάδα. Χωρισμένες οι κούρβες, χωρισμένοι οι οπαδοί, διαφορετικά συμφέροντα. Αχανές στάδιο. Σήμερα τα συμφέροντα μπορεί να είναι διαφορετικά αλλά σε κοινό παρονομαστή. Και στην ίδια κούρβα. Σε ένα «ζεστό» γήπεδο.

Βέβαια, 28.000 άνθρωποι δε χωράνε στην curva sud, ακόμη κι αν προστεθούν και οι οπαδοί της curva nord. Πράγμα που σημαίνει πως απλοί τιφόζι της ομάδας δίνουν… ψήφο εμπιστοσύνης στην διοίκηση και έκλεισαν θέση περιμένοντας εξίσου ή ακόμη και καλύτερα πράγματα από την περσινή άκρως επιτυχημένη χρονιά. Το Juventus Stadium θα είναι και φέτος η καυτή έδρα που έχουμε μάθει εδώ και τέσσερα χρόνια. Θα είναι το πραγματικό φρούριο της αγαπημένης μας Κυρίας!

Για το τέλος, ας δούμε πώς μοιράζονται τα διαρκείας στα πέταλα των οργανωμένων. Στη sud τα εισιτήρια πάνε αποκλειστικά στα μέλη των μεγάλων συνδέσμων. Drughi, Viking, Nucleo, Tradizione, Bravi Raggazzi αλλά και κάποια μικρά σε -αριθμό μελών- ultras clubs όπως οι Gruppo Marche, Juventus Fighters Roma.

Απέναντι, στην curva nord, φιλοξενούνται οι υπόλοιποι σύνδεσμοι που ανήκουν στο Juventus Club DOC. Δεκάδες-εκατοντάδες γκρουπ κυρίως από την Ιταλία έχουν κλείσει ήδη τις θέσεις τους. Τα εναπομείναντα εισιτήρια διαρκείας, που είναι αρκετές χιλιάδες, ανήκουν σε οπαδούς που κάθονται σε οποιοδήποτε σημείο του σταδίου. Από τα θεωρία των VIP’s μέχρι τις γωνίες των κόρνερ.

Η Γιουβέντους άλλαξε προς το καλύτερο μετά το ηλίθιο σκάνδαλο που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2006. Αν όλοι αυτοί που σκηνοθέτησαν τη φάρσα που μας ταλαιπώρησε κάποια χρόνια, ήξεραν τι θα συμβεί σε λιγότερο από μια δεκαετία μετά, θα το σκέφτονταν πολύ. Ήμασταν δυνατοί τότε, είμαστε περισσότερο πωρωμένοι μετά. Και με περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας.

Κανείς δεν υπολόγισε στην τεράστια δύναμη του κόσμου (και στις κινήσεις «ματ» της διοίκησης, όπως η δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου). Ο γίγαντας όχι μόνο έχει ξυπνήσει αλλά είναι και σε διαρκή επαγρύπνηση.

Την έχετε κάτσει…

4 σχόλια:

  1. FORZA JUVE ΛΕΜΕ.
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΤΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΥΓ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κενό που υπήρχε Λευτέρη Drughi ήταν γιατί με την κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα δεν μπορούσαμε να γράψουμε κάτι. Τι να γράφαμε; Για τις νέες εμφανίσεις που κοστίζουν περισσότερο απ’ όσα μπορεί να σηκώσει κάποιος εμάς σε καθημερινή βάση από την τράπεζα; Ή πόσα θα πάρει ο Πίρλο στη νέα του ομάδα;

    Φυσικά και η ζωή συνεχίζεται, ό,τι κι αν γίνει, αλλά προβληματιστήκαμε πολύ όλες αυτές τις ημέρες και αποφασίστηκε να περιμένουμε λίγο. Εδώ είμαστε, εδώ θα είμαστε, με ευρώ ή… δραχμή. Απλά κάποιες φορές το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

    Αυτή είναι η εξήγηση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιο κειμενο απο τους Drughi, νομιζω πριν προλαβει να κλεισει δεκαετια θα αρχισει η επεκταση του γηπεδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επέκταση είναι ένα θέμα το οποίο κατά τη γνώμη μας δε θα ξεκινήσει άμεσα. Περισσότερο πλανάται ως μια γενική έννοια και λιγότερο είναι μέσα στα σχέδια της διοίκησης. Δεν μπορεί να αναθεωρήσουν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα πλάνα τους. Αν είναι έτσι, θα το είχαν κάνει από την αρχή.

      Βέβαια, όσο μεγαλύτερο, τόσοι περισσότεροι. Και αυτό είναι ευχάριστο για όλους.

      Διαγραφή