23 Ιουλ 2015

Αυτή θα είναι η νέα Γιούβε του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Η νέα σεζόν αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον για να δούμε πώς θα παρουσιάσει τη νέα Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, με αφορμή την πρώτη επίσημη συγκέντρωση της ομάδας για το 2015-16, ο προπονητής αναφέρθηκε στις αλλαγές που γίνονται στο ρόστερ και στο πώς σκέφτεται την ομάδα της νέας σεζόν.

Ο Αλέγκρι ξεκίνησε τονίζοντας ότι υπάρχουν εγγυήσεις και αυτές είναι το γεγονός ότι η ομάδα ξέρει να χρησιμοποιεί πολύ καλά δύο συστήματα. «Το ένα το κληρονόμησα, το άλλο το μάθαμε πέρυσι», είπε ο Αλέγκρι και αναφερόταν στο 3-5-2 του Κόντε και στο δικό του 4-3-1-2. Αυτό, το 4-3-1-2 δηλαδή, προορίζεται για βασικό σύστημα και φέτος, με το 3-5-2 πάντα εναλλακτική, ενώ υπάρχει και η σκέψη του 4-3-3, αν αποκτηθεί εξτρέμ. Η προτεραιότητα, όμως, είναι το 10άρι για το 4-3-1-2 ενώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα αποκτηθεί και αριστερό μπακ ή μέσος.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι θα έρθει το 10άρι, η Γιουβέντους θα πρέπει να αποφασίσει από εκεί και πέρα πώς θα κλείσει τις μεταγραφές της. Αν, δηλαδή, θα πάει για ένα χαφ που θα πάρει τη θέση του Βιντάλ, με το όνομα του Βίτσελ της Ζενίτ να έχει παίξει αυτό το διάστημα, ή αν θα πάρει αριστερό μπακ (έχουν γραφτεί ο Αλεξ Σάντρο της Πόρτο και ο Σικέϊρας της Ατλέτικο Μαδρίτης), στέλνοντας έτσι τον Ασαμόα στη φυσική του θέση, στο κέντρο, για να αποτελέσει μια έξτρα επιλογή για το Αλέγκρι στη μεσαία γραμμή.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εγγύηση που υπάρχει αυτή την στιγμή σε ό,τι αφορά την παράταξη της Γιουβέντους τη νέα σεζόν, είναι η άμυνα της. Εγγύηση σε ό,τι αφορά και τα πρόσωπα αφού στο Τορίνο δεν πείραξαν την άμυνα, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν με κέντρο και επίθεση, καθώς γνωρίζουν ότι η άμυνα είναι αυτή που κάνει πάντα τη διαφορά και δίνει τίτλους.

Ο Μπουφόν, δηλαδή, θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Μπονούτσι-Κιελίνι το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Λιχτστάινερ δεξιά και αριστερά ένας εκ των Ασαμόα-Εβρά ή όποιου αποκτηθεί (αν αποκτηθεί).

Στο κέντρο οι σίγουροι είναι οι Μαρκίσιο-Πογκμπά και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί να είναι ο Κεντίρα, μπορεί να είναι ο Περέιρα, μπορεί να είναι και ο Στουράρο όμως καθώς όλοι τον πιστεύουν πολύ και φέτος, που είναι από την αρχή στην ομάδα και θα κάνει κανονικά προετοιμασία, θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Δικαιολογημένα, με βάση όσα έδειξε από τον Ιανουάριο, όταν και αποκτήθηκε.

Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Εκτός από το 10άρι, που δεν ξέρουμε αν θα είναι ο Γκέτσε, ο Ντράξλερ, ο Ισκο ή όποιος άλλος, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά και ποιο θα είναι το επιθετικό δίδυμο.

Ο Μοράτα θα είναι σίγουρα στην 11άδα και στη Γιουβέντους περιμένουν ακόμη περισσότερα φέτος μετά την πολύ καλή πρώτη σεζόν, χωρίς όμως να ξέρει κανείς ποιος θα είναι δίπλα του. Ο Μάντζουκιτς είναι αξία και είναι και έμπειρος, ο Ντιμπάλα είναι τρομερό ταλέντο και έχει το αγωνιστικό στυλ του Τέβες, ο Τζάτζα σίγουρα θα είναι εναλλακτική επιλογή.

Με λίγα λόγια, σιγουριά υπάρχει για την άμυνα, το σύστημα και το μισό κέντρο. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά. Επιλογές υπάρχουν, παίκτες θα έρθουν κι άλλοι, μακάρι όλοι να βάλουν δύσκολα στον Αλέγκρι...

3 σχόλια:

  1. Διαβασμενος... 8/10 Γιουβεντινους νομιζουν οτι ο Ασαμοα ειναι αριστερος μπακ. Ειναι χαφ, ταιριαζει απολυτα στο 4-3-1-2 και θα μπορουσε να ειναι μια πολυ καλη εναλλακτικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως τα εγραψες εχουν τα πραγματα. Καλο ειναι να ξεκαθαρισουν και κατι παιχτες που απλα υπαρχουν στο ροστερ πχ De Cegle, Isla, Padoin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα. Είναι καλή χρονική περίοδος τώρα.

    @ Διαβασμένος και ο Dimitris. Ο Κόντε τον καθιέρωσε σε αυτή τη θέση. Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή