22 Ιουλ 2015

Ο άνθρωπος που τους έβλεπε όλους από ψηλά και δημιούργησε το DNA της Γιούβε που όλοι επικαλούμαστε

Ηταν 22 Ιουλίου 1947 όταν ο 26χρονος Τζιάνι Ανιέλι αναλάμβανε την προεδρία της Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

«Η Γιουβέντους είναι η σύντροφος της ζωής μου, ένα συναίσθημα πάνω από όλα. Συμβαίνει κάθε φορά που βλέπω αυτές τις φανέλες να μπαίνουν στο γήπεδο. Συγκινούμαι όταν διαβάζω τις εφημερίδες και βλέπω σε κάποιον τίτλο το γράμμα J. Αμέσως σκέφτομαι την Γιούβε».

Με την παραπάνω φράση του Avvocato η Γιουβέντους ξεκίνησε το κείμενο της για την συμπλήρωση 68 χρόνων από την ημέρα που έγινε πρόεδρος της ομάδας. Σε αυτή τη θέση παρέμεινε για επτά χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα αλλά αυτό ήταν το λιγότερο... Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Τζιάνι Ανιέλι σφράγισε την ιστορία, την πορεία, το DNA της Κυρίας, όπως σφράγισε και μια ολόκληρη εποχή για την Ιταλία.

Οι Ιταλοί λένε ότι ο Avvocato υπήρξε η πιο ισχυρή προσωπικότητα που ανέδειξε το έθνος τους. Για να το λένε, κάτι θα ξέρουν... Εμάς μας αφορά αποκλειστικά η σχέση Ανιέλι-Γιουβέντους και μπορούμε να πούμε, ως οπαδοί, ότι όντως υπήρξε η πιο ισχυρή προσωπικότητα στην ιστορία των μπιανκονέρι.

Ηταν ο άνθρωπος που επέβαλε τη νοοτροπία του νικητή, ήταν αυτός που κατά τη διάρκεια της ζωής του πανηγύρισε 41 τίτλους της Γιούβε, ήταν αυτός που καθιέρωσε το ότι για την Γιουβέντους η 2η θέση είναι μεγαλύτερη αποτυχία και από την 3η.

«Η μοίρα της Γιούβε είναι να νικάει», έλεγε χαρακτηριστικά ο Avvocato, ο οποίος έμεινε δίπλα στην ομάδα μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του. Μια ζωή που την έζησε έντονα, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και επιχειρηματικά, οικογενειακά, προσωπικά. Μια ζωή με μεγάλες επιτυχίες και χαρές αλλά και με οικογενειακές τραγωδίες. Μια ζωή, δηλαδή, μπιανκονέρα. Γιατί αυτό ήταν ο Τζιάνι Ανιέλι...

Πραγματικός μπιανκονέρο. Juventino vero...

3 σχόλια:

  1. Μια βαθιά υπόκλιση στον άνθρωπο που πρόσφερε πολλά. Κανείς μας δεν τον έζησε, όλοι τον γνωρίζουμε. Κάτι λέει αυτό.

    Παιδιά, δε σκέφτεστε να ανεβάζετε και ειδήσεις; Τα κείμενά σας είναι εξαιρετικά. Πολύ καλή δουλειά. Θέλουμε περισσότερα.

    Κώστας από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έχει ρωτήσει και άλλος φίλος ακριβώς το ίδιο Κώστα. Η απάντησή μας θα είναι ίδια. Αν αποφασίσουμε να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να το κάνουμε σωστά. Δεν είμαστε εμείς για copy-paste και τέτοια. Εδώ επιλέγουμε να γράφουμε πρωτότυπα κείμενα.

      Προς το παρόν, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Κανείς δεν ξέρει τι θα μας φέρει το μέλλον.

      Σ’ ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και χαιρόμαστε που το blog έχει τέτοια και σοβαρή απήχηση.

      Διαγραφή
  2. Μεγαλη υποθεση ο Avvocato και γενικοτερα η οικογενεια Agnelli.. Θυμαμαι καποιες εικονες απο τα παιχνιδια της Γιουβε, διαβαζες ολο το αγχος στο προσωπο του... Τον ευχαριστουμε για ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή