27 Ιουλ 2015

Ενα χρόνο μετά το διαζύγιο με τη Γιούβε ο Αντόνιο Κόντε είναι άλλος άνθρωπος

Πέρσι τέτοια εποχή, στις 15 Ιουλίου για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Αντόνιο Κόντε έφευγε από την Γιουβέντους κλείνοντας τον κύκλο που άνοιξε το 2011. Στα τρία του χρόνια στο Τορίνο ο Ιταλός προπονητής κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Το διαζύγιο με την Μεγάλη Κυρία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Όλοι μίλησαν για ένα τέλος εποχής και πολλοί από αυτούς για την δύσκολη πορεία που θα είχε μπροστά της η Γιουβέντους τη στιγμή που το μέλλον του Ιταλού κόουτς έδειχνε λαμπρό. Ήταν αυτός που επανέφερε την ομάδα στην κορυφή και το όνομά του είναι το πιο «hot» ανάμεσα σε όλους τους συναδέλφους του.

Ακούστηκε τότε για την Παρί, γράφτηκε για την Μάντσεστερ. Η διοίκηση στην προσφιλή της τακτική έψαξε ανάμεσα στους Ιταλούς για τον αντικαταστάτη του. Η ανακοίνωση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν μια δεύτερη βόμβα για τους οπαδούς.

Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα στην πρώτη του εμφάνιση, αμφισβήτηση με το καλημέρα. Λίγο αργότερα, στις 14 Αυγούστου του προηγούμενου καλοκαιριού, ο Κόντε παρουσιαζόταν από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ως ο προπονητής της σκουάντρα ατζούρα.

Ένα χρόνο μετά, σήμερα, ο Αντόνιο Κόντε λόγω της φύσης του ομοσπονδιακού εκλέκτορα δεν είναι στην επικαιρότητα. Μια χρονιά με παιχνίδια προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κάποια φιλικά προετοιμασίας. Τίποτα άλλο. Ο Κόντε ξεχάστηκε εντελώς από τους τιφόζι της Γιούβε.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέγκρι των αμφισβητιών πήρε το νταμπλ και οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Champions League. Ο προπονητής που δεν ήθελε η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών της Γιούβε συνέχισε τις επιτυχίες της ομάδας και μάλιστα την πήγε και παρακάτω.

Ο Κόντε παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν επειδή ήθελε περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Ο ίδιος έλεγε πως δεν μπορεί με λίγα χρήματα να φας σε ένα ακριβό εστιατόριο. Ο Αλέγκρι πάντως με τα ίδια λεφτά, έφαγε…

Ο Κόντε φεύγοντας από το Τορίνο περίμενε να εξελιχτούν τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Περίμενε το κενό του να φανεί στην ομάδα και ο ίδιος να είναι σημείο αναφοράς ακόμη και δια της απουσίας του. Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι…

Ούτε στην Παρί πήγε, ούτε στο Μάντσεστερ. Η Γιούβε αντίθετα πήγε στη Ρώμη και πήρε το κύπελλο που σήμαινε νταμπλ και πήγε στο Βερολίνο να παίξει στα ίσα την κατάκτηση του Champions League με την Μπαρτσελόνα.

Ο Αντόνιο Κόντε έκανε λάθος. Αυτό ένιωθε, έτσι έπραξε, αλλά έκανε λάθος. Ο ίδιος δεν υπολόγιζε όσα θα ακολουθήσουν. Περίμενε διαφορετικές εξελίξεις. Είναι ένας εγωκεντρικός προπονητής που του αρέσει να έχει τον ρόλο του σταρ. Αποφάσισε να φύγει αλλά περίμενε να τον αναπολήσουν. Περίμενε τα μίντια να σφάζονται και όλοι να συγκρίνουν τη Γιούβε που είχε φτιάξει.

Καμία τέτοια αναφορά. Η περίπτωση του Κόντε, του προπονητή που κανείς δεν θα ξεχάσει την μεγάλη του προσφορά, φαντάζει ως μια ποδοσφαιρική φάρσα. Μόνο που την πάτησε αυτός που την σκηνοθέτησε.

Μέσα στις 380 μέρες που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, αν ένας που μετάνιωσε για ό,τι έγινε, δεν είναι άλλος από τον Αντόνιο Κόντε. Και φυσικά δεν θα το παραδεχθεί ποτέ.

2 σχόλια:

  1. Σωστό το άρθρο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως βρήκε την ομάδα όταν ήρθε και πως την άφησε.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά Δημήτρη, δεν το κουβεντιάζουμε αυτό. Και μέσα στο θέμα η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται τουλάχιστον δύο φορές. Θυμίζουμε και ένα παλαιότερο post που είχε γραφτεί με τον ξεκάθαρο τίτλο: Μπορεί μια χρονιά του Αλέγκρι να σβήσει τρία χρόνια του Κόντε;

      Για περισσότερα εδώ http://famigliabianconera.blogspot.gr/2015/06/blog-post_58.html

      Διαγραφή