26 Ιουλ 2015

Η ποδοσφαιρική κατάντια που φλερτάρει με κάποια ταλέντα

Βάσει της ανάλυσης για τον Πολ Πογκμπά και το μεγάλο στοίχημα που μπορεί να τον αλλάξει προς το καλύτερο, θα σταθώ σε κάτι εντελώς διαφορετικό που μπορεί όμως να συνδέεται με κάθε ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Μπορεί ένας αθλητής να είναι 25 ετών και να είναι μέγας γυρολόγος με την καριέρα του να δείχνει πως τελειώνει; Μπορεί αν λέγεται Μάριο Μπαλοτέλι. Από την Ιντερ στην Σίτι, από τη Σίτι στη Μίλαν και από τη Μίλαν στο Λίβερπουλ. Και τώρα πού;

Ακούγεται ως ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Μόνο η Λούπα Καστέλι, ομάδα που αγωνίζεται στη Λέγκα Προ έχει κάνει κρούση να τον αποκτήσει. Ξέχασε την μπάλα που ήξερε; Δεν γυμνάζεται πια; Τι συμβαίνει με τον πάλαι ποτέ επονομαζόμενο «Σούπερ Μάριο» του ιταλικού ποδοσφαίρου;

Αργά ή γρήγορα, και μάλλον γρήγορα γιατί μπορεί να είναι πολλά χρόνια στο προσκήνιο αλλά είναι μόλις 25 όπως είπαμε, κατάλαβαν πως πάνω του δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα. Πέρασε από μεγάλους συλλόγους και δεν στέριωσε πουθενά. Παντού δημιουργούσε μυστήριες καταστάσεις και παντού ζητούσε ετεροχρονισμένα συγγνώμη.

Ασόβαρος, εκκεντρικός στα όρια της γελοιότητας κάποιες φορές, νόμιζε πως επειδή είχε λεφτά και δόξα θα διαρκούσαν για πάντα. Για τα λεφτά δεν ξέρω αν και η ζωή του μόνο μαζεμένη δεν ήταν. Η δόξα πάντως… μπαγιάτεψε.

Κάποτε ήταν το σούπερ ταλέντο της Ιταλίας, εξ’ ου και το «Σούπερ Μάριο» από το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Κάποτε περίμεναν οι τιφόζι να πάρει την σκουάντρα ατζούρα πάνω του και οι οπαδοί των συλλόγων που αγωνίστηκε να τους οδηγήσει σε δοξασμένα μονοπάτια. Πάντα διέψευδε τις προσδοκίες. Άνθρακας ο θησαυρός.

Ο Μπαλοτέλι στα χρόνια που περνούσε η μπογιά του είχε δίπλα του έναν άνθρωπο που σχετίζεται με τον Πολ Πογκμπά. Τον μέντορα και μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα. Δε σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές του γνωστού μάνατζερ έχουν αυτήν την κατάληξη αλλά… Αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί το «γεράκι» των μανατζαρέων δεν είναι και πιο σωστός τύπος στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Δεν ξέρω αν θα φορέσει τη φανέλα της… Λούπα ο Μπαλοτέλι και δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν από εμάς. Η περίπτωσή του αξίζει όμως να γίνει μάθημα για κάποια ταλεντάκια γιατί η γραμμή μεταξύ πετυχαίνω ή καταστρέφομαι είναι πολύ λεπτή.

ΥΓ: Καλώς σας βρήκα όλους. Και την Famiglia και τους αναγνώστες της. Είμαι ο Mr. Black και αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο. Δεν υπόσχομαι πως θα γράφω μόνο για Γιούβε. Φάνηκε από την πρεμιέρα μου εξάλλου. Υπόσχομαι πως θα γράφω αληθινές σκέψεις γύρω από το ποδόσφαιρο με βασικό άξονα το ιταλικό. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, εδώ είμαι για να κριθώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου