24 Ιουλ 2015

Οι έξι μεταγραφές της Γιούβε στο μικροσκόπιο

Μέχρι να έρθουν και οι άλλοι δύο που λείπουν, ας ρίξουμε μια ματιά στους έξι ποδοσφαιριστές που έχει ήδη αποκτήσει η Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει υπογράψει τρεις επιθετικούς, ένα χαφ, ένα στόπερ και έναν τερματοφύλακα. Απομένει το 10άρι και ο αριστερός μπακ για να ολοκληρωθούν οι κινήσεις και μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, ας κάνουμε ένα σχόλιο για όσους έχουν ήδη πάει στο Τορίνο.

Μάριο Μάντζουκιτς

Από την σεζόν 1996-97 και τον Αλεν Μπόκσιτς είχε να έρθει Κροάτης επιθετικός στη Γιουβέντους. Ο Μάντζουκιτς φλέρταρε με τους μπιανκονέρι και στο παρελθόν αλλά ήταν γραφτό, όπως φαίνεται, να αποκτηθεί τώρα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Και αποκτήθηκε για να δώσει εμπειρία στην επιθετική γραμμή αλλά και τη δυνατότητα στην ομάδα να δοκιμάσει κι άλλο τρόπο παιχνιδιού αφού στην περιοχή είναι πολύ δυνατός. Στα 29 του είναι πιο ώριμος από ποτέ, ξέρει από μεγάλη ομάδα καθώς ήταν βασικός στην Μπάγερν του treble το 2013 και την περσινή σεζόν βρισκόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Φορ που μπορεί να φτάσει στα 20 γκολ στη σεζόν, θα φορέσει επιτέλους τη φανέλα που συμπαθούσε από μικρός, λόγω των γνήσιων εμφανίσεων της Γιούβε που φορούσε η πρώτη του ερασιτεχνική ομάδα στην Κροατία.

Πάουλο Ντιμπάλα

Τα 13 γκολ και οι 10 ασίστ που έδωσε την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Παλέρμο, αριθμοί που θα ήταν μεγαλύτεροι αν δεν έμενε εκτός τον τελευταίο μήνα του πρωταθλήματος για να μη χαλάσει η μεταγραφή με κάποιον τραυματισμό, δείχνουν ότι ήταν η χρονιά της αγωνιστικής έκρηξης του.

Εξαιρετικός τεχνίτης και άλλο τόσο γρήγορος, ο 21χρονος Ντιμπάλα θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους αστέρες και η Γιουβέντους φρόντισε να τον κάνει δικό της παρά το ενδιαφέρον πολλών εντός (Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα) και εκτός Ιταλίας (Αγγλία, Ισπανία).

«Θέλω να κερδίσω τίτλους και η Γιουβέντους είναι η κατάλληλη ομάδα για να το κάνω», είπε στην παρουσίαση του, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται πού ήρθε. Από αυτόν εξαρτάται πλέον να δικαιολογήσει τα 32+8 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την μεταγραφή του, μετρώντας γκολ και τίτλους.

Σάμι Κεντίρα

Η μεταγραφή του στη Γιουβέντους ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες αφού μία που ακούστηκε και μία που υπέγραψε. Εχοντας αγωνιστεί για πέντε χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, βασικός μέχρι τον περσινό τραυματισμό του, αν μη τι άλλο ξέρει καλά από πίεση πρωταθλητισμού.

Παράλληλα ήταν και βασικός στην εθνική Γερμανίας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2014, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στο 1-7 επί της Βραζιλίας. Η αλήθεια είναι ότι αν εστιάσουμε αποκλειστικά στην κίνηση απόκτησης του Κεντίρα, ειδικά από την στιγμή που έμενε ελεύθερος, θα την κρίνουμε ως πολύ καλή.

Οι δεύτερες σκέψεις γίνονται επειδή θα κληθεί, τουλάχιστον αρχικά, να πάρει τη θέση του Αρτούρο Βιδάλ στην 11άδα. Σίγουρα πιο σοφτ από τον Χιλιανό αλλά το ίδιο έμπειρος, ο Κεντίρα θα εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί αν είναι καλός. Αν όχι, ο Στουράρο θα περιμένει στη γωνία για να του πάρει την θέση.

Ντανιέλε Ρουγκάνι

Γι' αυτόν τον πιτσιρικά έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα και τόσο καλά λόγια, που αναγκαστικά έχεις μεγάλες προσδοκίες. Τις δικαιολογεί άλλωστε η πορεία του, η παρουσία του. Αγωνίστηκε στην Primavera της Γιουβέντους και από εκεί δόθηκε στην Εμπολι, στην οποία ωρίμασε αρκετά μέσα σε δύο χρόνια.

Τόσο ώστε να μην πάρει ούτε μία κίτρινη κάρτα ενώ δεν έχασε ματς σε Serie B και Serie A! Τρομερό ταλέντο, με αρχοντικό στυλ παιχνιδιού, ο 20χρονος Ρουγκάνι εντυπωσίασε τους πάντες στην πρώτη του σεζόν στην μεγάλη κατηγορία και έδειξε έτοιμος να πάρει την ευκαιρία στη Γιουβέντους.

Αρχικά δεν θα είναι βασικός αλλά δίπλα στους Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι και Κάσερες μπορεί να μάθει πολλά, παίρνοντας τα ηνία τα επόμενα χρόνια. Το γεγονός ότι η Αρσεναλ, της οποίας ο Αρσέν Βενγκέρ ξέρει να ξεχωρίζει τα πραγματικά ταλέντα, έκανε πρόταση 22 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, λέει πολλά.

Σιμόνε Τζάτζα

Θεωρείται πουλέν του Φάμπιο Παράτιτσι αφού ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους και δεξί χέρι του Μπέπε Μαρότα ήταν αυτός που τον ανακάλυψε, όταν ακόμη το διοικητικό δίδυμο ήταν στην Σαμπντόρια.

Με ύψος 1.87 και δεμένο σώμα, ο Τζάτζα συνηθίζει να μπαίνει με τσαμπουκά σε όλες τις φάσεις και προσπαθεί να εκτελεί με την μία. Ετσι έχει καταφέρει να βάλει και κάποια εντυπωσιακά γκολ. Το γεγονός ότι ο Αντόνιο Κόντε τον έχει κάνει διεθνή σίγουρα τόνωσε την αυτοπεποίθηση του, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης σεζόν να είναι αρκετά καλός.

Στο Τορίνο θεώρησαν ότι αξίζει να πάρει μια ευκαιρία και έδωσαν 18 εκατ. ευρώ στη Σασουόλο, στην οποία άφησαν για ακόμη ένα χρόνο τον Μπεράρντι. Ο Τζάτζα ξέρει ότι έχει έρθει βασικά σαν εναλλακτική λύση και είναι θέμα δικό του να καταφέρει να... προβληματίσει τον Αλέγκρι, αναγκάζοντας τον να του δώσει περισσότερο χρόνο.

Νορμπέρτο Νέτο

Στη Φιορεντίνα από το 2011, ο 26χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έζησε πέρυσι μια τρελή σεζόν. Αρχικά έμεινε για μήνες εκτός ομάδας λόγω της άρνησης του να υπογράψει νέο συμβόλαιο και των φημών που υπήρχαν για συμφωνία με την Γιουβέντους.

Τελικά τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε οι βιόλα να αναγκαστούν να τον κάνουν βασικό για τους τελευταίους μήνες της σεζόν και αυτός με τις εμφανίσεις του, τους απέδειξε πόσο λάθος έκαναν που τον έκραζαν. Σεβάστηκε τη φανέλα που φορούσε και έκανε το καλύτερο, παρά το γεγονός ότι όντως είχε ήδη συμφωνήσει με τους μπιανκονέρι.

Στο Τορίνο ήρθε ως ελεύθερος και παίρνει την θέση του Στοράρι ως αναπληρωματικός του Μπουφόν, ελπίζοντας να αποδείξει ότι αξίζει να δοκιμαστεί και ως πρώτος τα επόμενα χρόνια, μετά την αποχώρηση του αρχηγού.

2 σχόλια:

  1. @ Πολύ καλό άρθρο. Προσεγμένο και σωστή ανάλυση

    @ Κανένας από αυτούς πάντως δεν μπορεί να πάρει την ομάδα στην πλάτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλες μεταγραφες, αρκη να υπαρχει ενας ηγετης που θα τους δωσει σιγουρια, θα τους ανεβασει...
    Ο Khedira ειναι κορυφαιος παικτης, αλλα ερωτηματικο λογο πολλων τραυματισμων, υπαρουν αμφιβολιες αν ο Dybala μπορει να σταθει στο υψως των 32 εκατ. ( αληθεια ποσο παραπανω θα κοστισουν Jovetic, Salah ?) , ο Rugani ειναι ερωτηματικο αλλα καλως ηρθε σαν νεος - ταλαντουχος, ο Mandzukic θα βοηθησει , αλλα κατ εμε αυτος που μπορει να αφησει εποχη ειναι ο Zaza, σεντερ-φορ που πολλα χρονια εχει να δει η Εθνικη Ιταλιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή