1 Αυγ 2015

Βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές ο νέος Σιρέα ή ο νέος Καναβάρο της Γιούβε;

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε εάν ένας νέος αμυντικός μπορεί να εδραιωθεί στην ενδεκάδα μιας μεγάλης ομάδας και να γράψει ιστορία; Μόνο με την πορεία του και τα επιτεύγματά του. Στην Γιούβε φαίνεται πως υπάρχει μια τέτοια περίπτωση.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Πριν λίγα 24ωρα, ο Ντανιέλε Ρουγκάνι υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Κυρία. Αν και η ομάδα τον είχε δεμένο μέχρι το 2019, έκανε επέκταση ενός ακόμη χρόνου, μέχρι το 2020. Για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή το σημαντικό δεν ήταν αυτό αλλά η αύξηση των αποδοχών του.

Με αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του, ο πιτσιρικάς από 160.000 ευρώ τον χρόνο θα κερδίσει 900.000 ευρώ. Η ομάδα του έδειξε ξεκάθαρα πως τον υπολογίζει. Η αύξηση δεν είναι μόνο εντυπωσιακή αλλά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει μια νέα δύναμη στο χώρο της άμυνας των νταμπλούχων Ιταλίας.

Ο Ρουγκάνι ήταν σε καθεστώς συνιδιοκτησίας με την Έμπολι και η Γιούβε το προηγούμενο καλοκαίρι αγόρασε το 50% επενδύοντας ξεκάθαρα στον ποδοσφαιριστή. Τον άφησε όμως στους γαλανόλευκους για να ψηθεί. Στην Έμπολι ο Ρουγκάνι αγωνίστηκε δύο χρονιές έχοντας συνολικά 81 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 5 τέρματα.

Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ιταλίας κάτω των 21 αλλά τον κάλεσε και ο Αντόνιο Κόντε τον Νοέμβριο του 2014 για να ενσωματωθεί με την Εθνική αντρών. Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα του έχουν δοθεί όλες οι ευκαιρίες. Στην Έμπολι, στη Γιούβε, στην σκουάντρα ατζούρα. Όλο το μέλλον φαίνεται πως είναι δικό του. Αν αξίζει, θα πετύχει…

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η καραμπόλα των τραυματισμών Μπαρτσάλι και Κιελίνι, θα δώσει την ευκαιρία στον Ρουγκάνι να παίξει βασικός στο Σούπερ Καπ του ερχόμενου Σαββάτου με την Λάτσιο. Θα μπορέσει να διεκδικήσει και να κατακτήσει την πρώτη κούπα με τα χρώματα της Κυρίας.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον μικρό είναι στα πόδια του. Αγωνίζεται ως σέντερ μπακ, μια θέση που η Ιταλία αλλά και η Γιούβε έχει παράδοση να βγάζει ή να δημιουργεί παικταράδες. Δεν ξέρουμε να μπορεί να γίνει ένας νέος Σιρέα ή νέος Καναβάρο (μπορεί να ακούγεται και ως ιεροσυλία αυτό) αλλά υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσει νέους σπουδαίους αμυντικούς η Γιούβε.

Γιατί να μην είναι ο Νταλιέλε Ρουγκάνι αυτός;

7 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ. ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ.
    ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΙΑΡΙ. ΤΟ COPY PASTE ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ. ΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λευτέρη, είσαι τακτικός αναγνώστης και σχολιαστής και σε ευχαριστούμε γι’ αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε θέματα εκτός ομάδας. Για την Γιούβε να κουβεντιάσουμε ό,τι θέλεις και να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε. Για τα θέματα που θέτεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται δημόσια κουβέντα από εδώ, από το blog μας.

      Ο σκοπός της Famiglia Bianconera είναι η αρθρογραφία για την αγαπημένη μας ομάδα και τίποτα άλλο.

      Θα παρακαλούσαμε να το λάβεις υπόψη αυτό
      Σ’ ευχαριστούμε

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ. FORZA JUVENTUS

      Διαγραφή
  2. Εχει δωσει δειγματα γραφης μεχρι τωρα. Στο χερι του ειναι να γινει κορυφαιος αμυντικος. Μακαρι....

    Δημητρης Λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί με τον Ρομανιόλι(λίγο καλύτερος ο Ρουγκάνι κατ'εμέ) είναι οι καλύτεροι φερέλπιδες της Ιταλίας.Θεωρώ πως με δουλειά και ταπεινότητα(εξίσου βασικά και τα δύο),ο Ρουγκάνι θα είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου σε 3 χρόνια,και θα μας τον ζητάει όλη η Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκεί να πάρει τις ευκαιρίες φίλε Δημήτρη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για να δώσουμε την φανέλα σε κάποιον που φαίνεται πως αξίζει.

      Διαγραφή