30 Αυγ 2015

Πώς βλέπει ένας οπαδός της Γιούβε τον Φραντσέσκο Τότι

Από την 11άδα της Ρόμα στο σημερινό ματς, θα καταλάβουμε και ποιον θα υποστηρίζει ο Φραντσέσκο Τότι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Στο παρελθόν, είτε μιλάμε για το μακρινό είτε για το πρόσφατο, ο αρχηγός των Ρωμαίων έχει δώσει αρκετές αφορμές για να είμαστε σίγουροι ότι έχει μεγάλο θέμα με την Γιουβέντους. Πού οφείλεται αυτό, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Σίγουρα, πάντως, δεν αφορά κάποια... κλοπή γιατί η Γιούβε ποτέ δεν έκλεψε κανέναν τίτλο από τον συγκεκριμένο.

Θα πει, βέβαια, κάποιος ότι τίτλοι και Τότι είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αυτή την φορά λέμε να προσπαθήσουμε να... βοηθήσουμε τους Ρωμαίους, εξηγώντας τους πώς βλέπει ένας μη οπαδός των τζαλορόσι τον αρχηγό τους.

Καταρχάς, βλέποντας το επιφανειακά το θέμα, μπορούμε να δώσουμε έναν σημαντικό πόντο στον Τότι επειδή επέλεξε να παραμείνει για πάντα στην ομάδα του. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σπανίζουν οι σημαίες οπότε μπράβο του που έμεινε εκεί.

Αν το δούμε πιο ρεαλιστικά τώρα και όχι ρομαντικά, μπορούμε να του πούμε και πάλι μπράβο επειδή έχει καταφέρει να ξεζουμίσει την Ρόμα και παράλληλα να είναι και ήρωας. Το γεγονός και μόνο ότι έχει αναφέρει γύρω στις 438 φορές σε συνεντεύξεις του ότι αν είχε φύγει από την Ρόμα θα είχε πάρει πολλούς τίτλους, τα λέει όλα. Οταν κάνεις κάτι από αγνή αγάπη, δεν το διαφημίζεις. Οταν το διαφημίζεις, προφανώς κάπου αποσκοπείς.

Ο Τότι δεν το έχει διαφημίσει απλώς, το έχει ξεφτιλίσει το θέμα. Και αφού το διαφήμισε τόσο πολύ, εξηγώντας πάντα πώς... θυσιάστηκε για την ομάδα του, κατάφερε να γίνει αρχηγός, προπονητής και πρόεδρος μαζί.

Μπορούμε να βρούμε πολλούς αρχηγούς-σύμβολα ομάδων που έχουν βάλει πάμπολλα εκατ. ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό αλλά δεν θα βρούμε κανέναν που να έχει φάει τόσους προπονητές.

Δεν θα βρούμε κανέναν που να λειτουργεί σαν να είναι ανώτερος από τον πρόεδρο ή τον ιδιοκτήτη, δεν θα βρούμε κανέναν που να έχει τόσο μεγάλη... αυθόρμητη υποστήριξη από τους δημοσιογράφους κάθε φορά που βρίσκεται στον πάγκο.

Και μιας και είπαμε για πάγκο, ο Ντελ Πιέρο στην τελευταία του σεζόν στη Γιουβέντους τον έφαγε με το κουτάλι και δεν είπε και τίποτα, όσο κι αν δεν του άρεσε, γιατί η ομάδα στόχευε στην κατάκτηση του τίτλου και με την συμπεριφορά του έδειξε πόσο πολύ το ήθελε αυτό.

Κι ας μην ήταν πρωταγωνιστής (ασχέτως αν έγινε με το φάουλ-γκολ κόντρα στην Λάτσιο). Στην Ρώμη είναι τόσο σίγουροι ότι ο αρχηγός τους θα είναι το ίδιο ήρεμος και άψογος κατά την διάρκεια της σεζόν αν τρώει κι αυτός συνεχώς πάγκο; Οχι και το ξέρουμε όλοι αυτό.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι αποτέλεσμα θέλει σήμερα ο Τότι. Αν είναι βασικός, θα θέλει σαν τρελός τη νίκη και παράλληλα να βάλει κι ένα γκολ για να φτάσει τα 300. Αν είναι στον πάγκο και στραβώσει το ματς για αυτούς, ένα μόνο μπορούμε να πούμε: Καημένε Γκαρσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου