29 Αυγ 2015

Αν περιμένουν τον Αλέγκρι στην γωνία, ο Γκαρσία είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο

Όταν η Γιούβε παίζει ένα παιχνίδι σημαντικό ή από αυτά που χαρακτηρίζονται κλειδιά για την συνέχεια, όπως αυτό με την Ρόμα το απόγευμα της Κυριακής, συνηθίζεται να λέμε για το άγχος και την κρισιμότητα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα το ματς. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Η άλλη, που σπάνια ασχολούμαστε μαζί της γιατί μας ενδιαφέρει η Μεγάλη Κυρία, έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Αν θέλουμε να δούμε ρεαλιστικά την περίπτωση, ο Ρούντι Γκαρία παίζει περισσότερα αύριο απ’ ό,τι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Αν τον αλενατόρε της Γιούβε τον περιμένει στην γωνία ο αθλητικό Τύπος, ο προπονητής της Ρόμα βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο.

Πέρσι τέτοια εποχή, οι τζαλορόσι… πανηγύριζαν την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματός τους. Τόση ήταν η αισιοδοξία και η σιγουριά που ένιωθαν. Τελικά η ομάδα μας πήρε εύκολα το σκουντέτο και η Ρόμα έδωσε μάχη για να βγει απευθείας στο Champions League. Ο Ρούντι Γκαρσία, παρόλα αυτά, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και παρέμεινε στο τιμόνι του συλλόγου της Ρώμης.

Η ισοπαλία στην πρεμιέρα, στην έδρα της Ελλάς, έφερε αρκετή γκίνια στη Ρόμα. Όχι μόνο για τους χαμένους βαθμούς αλλά γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η ιερή αγελάδα που ακούει στο όνομα Φραντσέσκο Τότι. Αν η Γιούβε δίνει ένα κρίσιμο ματς στο Ολίμπικο, η Ρόμα παίζει μέρος της χρονιάς της. Ακούγεται βαρύ καθώς είμαστε μόλις στην δεύτερη αγωνιστική; Και όμως, έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Κάνοντας μια βόλτα σε τοπικά μέσα της πρωτεύουσας της Ιταλίας, εκεί που ο παλμός είναι αποκλειστικά τζαλορόσο, εισπράττει κανείς μια στάση αναμονής από όλες τις πλευρές των γηπεδούχων. Μεγάλες δηλώσεις δεν υπάρχουν, ο ενθουσιασμός είναι κρυμμένος και οι Ρωμαίοι δείχνουν να πατούν στο έδαφος περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αυτό τους κάνει βέβαια και περισσότερο επικίνδυνους. Προτιμότερο είναι να πηγαίναμε σε μία έδρα που θα περίμεναν να μας νικήσουν παρά να πάμε σε ένα 90λεπτο που ξέρουν πολύ καλά πως θα πρέπει να πασχίσουν για να μην μπει βόμβα στα θεμέλια της ομάδας τους.

Βέβαια, το κίνητρο της Ρόμα είναι και δικό μας κίνητρο. Αν μας βγει το παιχνίδι και σχετικά νωρίς μπούμε στη θέση του οδηγού, η Ρόμα δεν είναι μαθημένη να επιστρέφει γιατί έχει αποδεχτεί τον ρόλο της. Δεν έχει DNA νικητή. Το ματς του Ολίμπικο είναι μια καλή ευκαιρία να τους τελειώσουμε από νωρίς να τους αφήσουμε την υπόλοιπη χρονιά να ασχολούνται με τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Να πάρουμε και μια γλυκιά εκδίκηση για όσα ακολούθησαν πέρσι μετά το 3-2 στο Τορίνο που δημιούργησαν μια επανάσταση χωρίς κανέναν λόγο. Καλό είναι να θυμηθούν οι ποδοσφαιριστές μας τα όσα έλεγαν οι Ρωμαίοι και οι παρατρεχάμενοί τους. Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου